Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

Düzenleyen:
Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin bir çok bölümü şiddetli fırtınanın etkisi altında. İstanbul'da şiddetli fırtına nedeniyle çatılar uçtu ağaçlar söküldü, tekneler battı. İzmir Karşıyaka'da deniz taştı, Bursa'da fırtına nedeniyle metro arıza yaptı, yolcular tahliye edildi.

Meteorolojinin günlerdir uyarılar yaptığı fırtına etkisini gösterdi. Türkiye'nin birden çok ili şiddetli fırtınanın etkisi altında kaldı.  İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Tam fırtına nedeniyle Maltepe ve Pendik'teki iskelelerde bağlı bazı tekneler hasar gördü, Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ve Sultangazi'de ağaçlar söküldü, çatılar uçtu. Beylikdüzü'nde rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı. İzmir Karşıyaka'da şiddetli fırtına nedeniyle deniz taştı. Çanakkale, Bodrum, Balıkesir, Zonguldak, Bursa, Eskişehir'de etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. 

ÖĞLEDEN SONRA HIZINI ARTIRDI

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu tam fırtına, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluşurken, bazı vatandaşlar bu anları fotoğrafladı.

AA muhabirinin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Beylikdüzü oldu. Beylikdüzü radar sahasında rüzgarın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

Meteoroloji yetkilileri rüzgarın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Öte yandan, Beylikdüzü'nde de kısa süreli çamur yağdı. Çamlıca Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı koptu

Öğle saatlerinden sonra hızını daha da artıran rüzgarın etkisiyle Pendik Amatör Balıkçılar Derneği ve Maltepe Park iskelesinde bağlı teknelerden bazıları zarar gördü. Bağcılar'da inşaatta kullanılan vincin rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığı görülürken, bazı sitelerin bahçelerindeki spor aletleri rüzgardan zarar görmemeleri için bağlanarak sabitlendi.

Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi'de rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü, çatılardan kopan parçalar aşağı düştü.

D-100 karayolu Yenisahra mevkisinde üst geçitten yola sarkan branda sürücülere zor anlar yaşattı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri brandayı kaldırarak trafik akışını normale döndürdü. Çamlıca Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı da etkili olan fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu. Polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı. Üsküdar Bosna Bulvarı'nda da devrilen ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

TELEFERİK VE DENİZ OTOBÜSLERİ SEFERLERİNDE İPTALLER DUYURULDU

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldı. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı kaydedildi.
İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy'den Yalova, Bursa, Bandırma'ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

GÜVENLİK KULÜBESİ UÇTU

Avcılar Firuzköy’de bir iş yerinin bahçesinde bulunan güvenlik kulübesi, içinde görevli varken uçtu.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli fırtına hayatını olumsuz etkiledi. İnsanlar yollarda yürümekte güçlük çekerken, birçok evin de çatısı uçtu. Avcılar Firuzköy'de ise bir iş yerinin bahçesinde, görevli içindeyken güvenlik kulübesi uçtu.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

LODOSUN VURDUĞU 2 TIR 1 KAMYON DEVRİLDİ

Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri bir tır sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer iki sürücü de çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Şoförler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçtiFırtına İstanbul'u yıktı geçti

FIRTINA NEDENİYLE BİR RESTORANIN CAMLARI PATLADI

İstanbul'da şiddetli fırtına sebebiyle bir restoranın camları patladı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

YÜK GEMİSİ İSKELEYE ÇARPTI

Avcılar'da Ambarlı Limanı'nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

ÇATALCA'DA SAAT KULESİ DEVRİLDİ

Çatalca'da bulunan İstanbul Trakya Serbest Bölge Müdürlüğü'nde saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamadı. Kule rüzgar nedeniyle bir anda devrildi. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

İZMİR'DE DENİZ TAŞTI

İzmir'de kuvvetli fırtına nedeniyle kent genelinde 33 ağacın zarar görürken, fırtına Menderes, Tire, Karaburun ve Foça’da çatıların uçmasına neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti. İzmir Karşıyaka'da deniz taştı. 

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dün gece saatlerinde başlayan, sabah saatlerinde etkisini artıran ve şiddeti zaman zaman bazı ilçelerde 100 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Kentte rüzgarın hızı Narlıdere’de saatte 110, Karaburun’da 99, Foça ve Urla’da 98, Tire’de 93, Güzelbahçe’de 79, Konak’ta 77 ve Karşıyaka’da 76 kilometreye ulaştı.

Kent genelinde 33 ağaç devrildi; Menderes, Tire, Karaburun ve Foça’da birer çatı uçtu. İtfaiye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri devrilen ağaçlara, uçan çatılara müdahale etti. 60 kişiden oluşan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Konak, Narlıdere, Buca, Karşıyaka ve Balçova’da yollarda, parklarda ve tramvay güzergâhında devrilen ağaçları kaldırarak trafiğin ve yaya yolunun açılması sağladı.

30 ilçede 56 istasyon ve 350 personel ile görev yapan İzmir İtfaiyesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekledi. Kentin 12 noktasında devrilen ağaçlara, uçan çatı ve tabelalara müdahale eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı kent genelinde olası çatı ve kiremit uçması, tabela düşmesine karşı güvenlik tedbiri aldı. Rüzgârın özellikle güney-güneybatı yönünden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi nedeniyle Karşıyaka Yelken Kulübü’nün olduğu bölgede deniz yükseldi. İtfaiye ekipleri tramvay hattının sudan etkilenmemesi için hızlı bir şekilde tahliye işlemi yaptı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

BURSA'DA FIRTINA NEDENİYLE METRO ARIZA YAPTI

Bursa'da iki gündür etkisini sürdüren lodos hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bursaray'ın Özlüce ile Uludağ Üniversitesi istasyonları arasında lodos sebebiyle katener (demiryolu taşıtlarında elektrik enerjisi sağlamak amacıyla kullanılan hatların genel adı) arızası meydana geldi.

Hareket halindeyken arızalan Bursaray'dan vatandaşlar tahliye edildi. Özlüce ile üniversite arasını kullanmak isteyen yolcular için otobüs seferleri devreye alınırken, arızanın kısa sürede giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

ZONGULDAK'TA ÇATILAR UÇTU ELEKTRİK TELLERİ KOPTU

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına bazı evlerin çatısını uçurdu. Birçok köyde elektrik telleri koparken, itfaiye ekipleri yoğun mesai harcıyor.

Ereğli ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. İlçeye bağlı Danişmentli köyünde fırtına bir evin çatısını uçurdu. Çatıdan uçan parçaların elektrik tellerine isabet etmesi sonucu tellerde kopma görülürken, köyde elektrik kesintisi yaşandı. Aynı köyde başka bir evin çatısı da yola düşerken, şans eseri yaralanan olmadı.

Yaşanan olay sonrası itfaiye ve enerji kurumu ekiplerine haber verildiği öğrenildi. İlçeye bağlı Aktaş Köyü’nde de 3 katlı bir binanın çatısı fırtına nedeniyle bahçeye uçtu. Yaşanan olayda ölen yada yaralanan olmadı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

ÇANAKKALE'DE BİR EVİN ÇATISI UÇTU

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde şiddetli esen fırtına bir evin çatısını uçurdu.

Çan ilçesinde etkisini sürdüren fırtına, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükpaşa köyünde Fatma Erol’a ait evin çatısını uçurdu. Fırtınanın etkisi ile çatıdan kopan saç plakalar yan tarafta bulunan boş arsaya düşerken, bazı parçalar ise ceviz ağacında asılı kaldı.

Evin saç çatısının yarısı, güneş enerjili sıcak su tankı ve uydu antenini uçuran fırtına maddi hasara sebep oldu. Evinde tek başına yaşayan Fatma Erol , “Fırtınadan evimin çatısı uçtu, yardım bekliyorum. Kendi başıma yaşıyorum” dedi.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

BODRUM'DA FIRTINA KABUSU

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hızı 80 kilometreye kadar ulaşan fırtınada ağaçlar yıkıldı, direkler devrildi, elektrik telleri koptu.

İlçede gün boyu güneydoğu yönünden etkili olan ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen fırtınada ilçenin farklı noktalarında ağaçlar, rüzgarın kuvvetine dayanamayarak yıkıldı. Bazı noktalarda elektrik tellerini de koparan ağaçlara zabıta ekipleri müdahale ederek bulundukları yerden kaldırdı.

Gümbet Sahilinde bir aydınlatma direğinin de rüzgarla yıkıldığı gözlendi. Sahil kenarlarındaki masalar, çöp kovaları ve şemsiyelerin rüzgarla devrildiği görüldü. Yahşi Sahilindeki şezlong minderleri, dalgalarla denize sürüklendi.

Umurça Mahallesi Dere Sokakta rüzgarla birbirine temas eden elektrik telleri, koparak yola düştü. Yol çift taraflı olarak trafiğe kapatılarak önlem alındı. Elektrik dağıtım firmasının ekipleri, bölgenin elektriğini keserek kablolara müdahale etti.

Rüzgarın hızı, akşamüstü saatlerinde azaldı. İlçede yarın güneybatı yönünden kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

TEKİRDAĞ'DA TSUNAMİYİ ANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarından sonra etkili olan fırtınayla birlikte deniz adeta şehre aktı. Süleymanpaşa ilçesinde tsunamiyi andıran görüntüler oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarından sonra etkili olan lodos Tekirdağ adeta yıktı geçti. Denizde oluşan dev dalgaların karaya dökülmesi ile Süleymanpaşa ilçesinde adeta tsunamiyi andıran görüntüler oluştu.

Marmara Denizi'nden kıyıya vuran dalgalarla birlikte sahil alan adeta sular altında kaldı.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

ESKİŞEHİR'DE FIRTINA AĞAÇ DEVİRDİ

Eskişehir’de şiddetli rüzgâr sebebi ile çevreyolu kenarında bir ağaç devrildi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün sağanak yağış ve fırtına uyarısının ardından, Eskişehir’de kuvvetli rüzgâr etkisini hissettirmeye başladı. Eskişehir-Bursa karayolu Şeker köprüsü yakınlarında şiddetli esen rüzgâr nedeniyle bir ağaç devrildi.

Trafiği tehlikeye atmaması için ağaç, karayolları görevlilerince güvenli bir yere taşındı. Devrilen ağacın, yük taşımaya uygun bir araçla bulunduğu yerden kaldırılacağı öğrenildi.

Fırtına İstanbul'u yıktı geçti

İBB AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şiddetli lodos bilançosunu açıkladı. Açıklamada, "33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 12 araç hasar gördü" denildi.

İBB tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul’da etkili olan lodos fırtınası ve şiddetli yağış nedeniyle; 33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 12 araç hasar gördü. Teyakkuzda olan İBB Ekipleri, olaylara hızla müdahale ediyor. Fırtına toplu ulaşım araçları ile trafiği de olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Köprüsü’nde trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlanırken, bazı raylı sistem seferleri ile deniz ulaşımı da aksıyor.

İstanbul’da Cumartesi gününden itibaren etkili olmaya başlayan lodos fırtınası, kent genelinde sıkıntılara neden oluyor. Rüzgâr güneyli yönlerden zaman zaman kuvvetli şekilde (30- 60km/s) etkili olurken, beraberinde aralıklı sağanak yağmur geçişleri yaşandı. Bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetli lodos yönlü rüzgâr, şiddetini arttırarak zaman zaman saatte 100 km’nin üzerine çıktı. Esenyurt'ta çatı uçması nedeniyle yaralan ve hastaneye sevk edilen 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi" ifadelerine yer verildi.

İBB açıklamasında lodos nedeniyle deniz ulaşımında aksamaların yaşandığı belirtilerek, "Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı’nda katener (enerji) teline dış alandan gelen cisim düşmesi nedeniyle enerji kesintisi yaşandı. Seferler Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapılıyor. Hatta İETT otobüsleri ile ring seferleri yapılıyor. Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti teleferik hatları da kuvvetli fırtına nedeniyle işletmeye kapatıldı. Tehlike arz eden olaylarda mahsur kalan 9 kişi İBB İtfaiyesi tarafından kurtarıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle zaman zaman trafik iki yönlü olarak tek şeritten sağlanıyor" denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.


 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...