AK Parti'den EYT ve asgari ücret açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
AK Parti'den EYT ve asgari ücret açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu katıldığı bir televizyon programında EYT ve asgari ücret düzenlemesine ilişkin merak edilenleri cevapladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında "Biz sosyal politikalara seçim öncesi diye bakmıyoruz. Sadece seçim odaklı değil, sahada beklentiler odaklı yolumuza devam ediyoruz. Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum." diyen Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına dikkat çekti.

Bakan Bilgin önceki akşam gündemdeki 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, ''EYT de önümüzde duruyor'' demişti. Ek gösterge 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak şekilde genişletilmiş ve tüm memurların göstergelerinde 600 puan artış olacağı bilgisi son kabine toplantısının ardından müjde olarak açıklanmıştı.

Sırayla konuları ele aldıklarını işaret eden Bilgin, "Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz. EYT de önümüzde duruyor. Onda da mesafe katettiğimiz, dosyayı açtığımız zaman kamuoyuyla paylaşacağım." demişti.

ASGARİ ÜCRETE DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Sene başından bu yana tartışılan asgari ücrete ek zam konusuna da değinen Sarıeroğlu, "Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

BAKAN BİLGİN TEMMUZ AYINA İŞARET ETTİ

Öte yandan konuya ilişkin Bakan Bilgin'de 'Enflasyona karşı emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluğumuz var” diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...