Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna’daki son gelişmeler, tahıl koridorunun canlandırılması için atılmakta olan adımlar ile İsveç’in NATO üyeliği konuları ele alındı.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Fidan, Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki gün önce Soçi'den dönen ve tahıl koridorunun yeniden canlandırılması için Rusya lideri Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adımları, Ukrayna’daki son gelişmeler, ile İsveç’in NATO üyeliği konuları ele alındı.

"ÇÖZÜME ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Rusyalideri Vladimir Putin'le görüşmüş, görüşme sonrası basın toplantısında, "Rusya'nın girişimin yeniden başlaması noktasındaki beklentileri tüm tarafların malumudur. Rus dostlarımızın dile getirdiği hususları biz de farklı vesilelerle ifade ettik, ediyoruz. Eksiklerin giderilerek girişimin devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi değerli dostumla da samimiyetle ikili görüşmemizde paylaştım.Bu kapsamda Birleşmiş Milletlerle bir istişare, önemli ilerlemeler içeren yeni öneriler paketi hazırladık. Bu yeni süreç vasıtasıyla netice almanın mümkün olduğu kanaatindeyim. Türkiye olarak beklentileri karşılayacak bir çözüme inşallah kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...