BioNTech'e milyonluk davada yeni gelişme! İlk duruşma iptal edildi 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BioNTech'e milyonluk davada yeni gelişme! İlk duruşma iptal edildi 

GÜNDEM Haberleri

Almanya'da bir sağlık çalışanının, Kovid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşması iptal edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucusu olduğu BionTech'in aleyhine açılan davasının ilk duruşması iptal edildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, mahkeme sözcüsü, BioNTech'e milyonluk davada, davacının avukatının reddihakim talebinde bulunduğu için ilk duruşmanın iptal edildiğini belirtti.

Haberlerde, reddihakim talebinde, davanın önemi nedeniyle, bir yargıcın kararı yerine hakimlerden oluşan bir kurul tarafından karara bağlamasının istendiği ifade edildi. Mahkemenin bu talebe birkaç gün içinde cevap vereceği bildirildi.

Alman mahremiyet yasası kapsamında adının gizli kalması hakkını kullanan sağlık çalışanı adına hukuk firması Rogert & Ulbrich tarafından açılan dava, Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde bugün başlayacaktı.

150 BİN AVROLUK TAZMİNAT

İDDİALAR: KOL VE BACAKLARDA ŞİŞLİK, YORGUNLUK, BEYİN SİSİ...

Sağlık çalışanı, aşı olduktan sonra vücudunun üst kısmında ağrı, kol ve bacaklarda şişlik, yorgunluk, uyku bozukluğu ve beyin sisi gibi semptomların ortaya çıktığını ileri sürerek, aşının neden olduğu bedensel zarar için 150 bin avro tazminat talep etmişti. Davacı, belirlenmemiş maddi zarar için de tazminat talebinde bulunmuştu.

BioNTech ise iddiaları inceledikten sonra bunları asılsız bularak davanın düşürülmesini talep etmişti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...