CHP'li belediyeler "ekonomik yük" dedi! Aydın'da cenaze hizmetini sadece AK Partili belediyeler verecek
Aydın'da CHP'li belediyelerin cenaze ve defin işlemlerini 'ekonomik yük' olduğu gerekçesiyle ilçe belediyelerinden alınmasına yönelik önergesi kabul edildi. Karara tepkiler gelirken Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, bundan sonra kentteki cenaze ve defin hizmetlerinin sadece AK Partili Belediyeler tarafından yapılacağını açıkladı.
- Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubunun cenaze ve defin hizmetlerini ilçe belediyelerinden Büyükşehir'e devretme önergesini kabul etti.
- CHP'li belediyeler, bu hizmetlerin kendileri için "ekonomik yük" teşkil ettiğini gerekçe gösterdi.
- AK Partili Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın'da cenaze ve defin hizmetlerinin artık sadece AK Partili belediyeler tarafından yürütüleceğini açıkladı.
- AK Parti, cenaze ve defin hizmetlerini temel bir belediyecilik görevi olarak gördüğünü ve CHP'nin bıraktığı sorumluluğu üstleneceğini belirtti.
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubunun cenaze ve defin işlerinin ilçe belediyelerinden alınmasına yönelik verdiği önerge kabul edildi.
AK PARTİLİ BELEDİYELER HAREKETE GEÇİYOR
Kararın ardından açıklama yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın'da cenaze ve defin hizmetlerinin sadece AK Partili Belediyeler tarafından yapılacağını söyledi.
CHP'Lİ BELEDİYELER "EKONOMİK YÜK" DEDİ
Başkan Erol "Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan oturumunda, 5216 sayılı Büyükşehir Yasasının 7. Maddesinin ikinci fıkrasının e) bendi gereğince İlçe Belediyelerinin de yasal görevi olmasına rağmen CHP’li belediyelerin, maliyetli olduğu ve ekonomik yük olduğu, gerekçesiyle cenaze ve defin hizmetlerini Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek için verdikleri önerge kabul edildi. Bu karar, CHP’li belediyelerin yıllardır üstlenmesi gereken en temel ve en hassas görevi dahi yerine getiremediklerini, vatandaşın acılı gününde bile sorumluluktan kaçtıklarını açıkça göstermektedir.
"SUNDUĞUMUZ TİTİZ HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ"
Yönetme iradesi sergileyemeyen bu zihniyet, hizmet üretmek yerine işi üzerinden atmayı tercih ederek, en zor anda vatandaşını yalnız bırakmıştır. Biz Buharkent Belediyesi olarak 11 yıldır hayatın her anında olduğu gibi acı günlerde de hemşehrilerimizin yanında olduk. Mezarlık bakımları ile mezar açımından defin işlemlerine kadar tüm süreçlerde vatandaşımıza kesintisiz ve titiz bir hizmet sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Aynı meclis toplantısında AK Parti grubu olarak, ilçelerimizde bu hizmeti sürdürme irademizi bir kez daha güçlü şekilde ortaya koyduk.
"ONLARIN KAÇTIĞI SORUMLULUĞU ÜSTLENMEYE HAZIRIZ"
Çünkü AK Parti olarak biz mezarlık ve defin hizmetlerini maliyet ve ekonomik yük olarak değil, insanı ve belediyeciliğin en temel hizmeti olarak görürüz. CHP’li belediyelerin kaçtığı sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu ifade eden önergemiz kabul edilmiştir. Artık Aydın'da cenaze ve defin hizmetleri sadece AK Partili Belediyeler tarafından yürütülecektir. Yani bir tarafta hizmetten kaçan, en temel belediyecilik görevini bile taşıyamayan bir anlayış, diğer tarafta vatandaşın acısına omuz vermeyi görev bilen, hizmet üretmekten geri durmayan AK Parti belediyeleri vardır.
Aydınlı hemşehrilerimiz müsterih olsun. Bugün CHP’nin bıraktığı boşluğu yine AK Partili belediyeler dolduracak, vatandaşımızı yalnız bırakmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da milletimizin yanında durmaya devam edeceğiz" dedi.
