Depremde yerle bir olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidinden kan donduran ifade: Dere yatağı olduğu belliydi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremde yerle bir olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidinden kan donduran ifade: Dere yatağı olduğu belliydi

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat depreminde yıkılan Adana'daki Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün'ün ifadesindeki kan donduran sözleri ortaya çıktı. "Binayı yaptığım yerin dere yatağı olduğu belliydi" diyen Alpargün, "Burada çalışmanın zor olduğunu söyledim ancak ısrar ettiler, arkadaşım olduğundan dolayı kabul ettim. Keşke yapmasaydım" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 kentte büyük yıkıma neden oldu. Binlerce bina yerle bir olurken, enkaz altında kalan en az 45 bin kişi hayatını kaybetti. Bölgeden gelen deprem haberleri tedirginliğin devam etmesine neden olurken, Adana'da deprem esnasında yıkılan Alpargün Apartmanı'nın KKTC'de yakalanan müteahhidi Hasan Alpargün'ün ifadesi ortaya çıktı.

Hakkında yakalama kararı çıkan ve KKTC'de yapılan çalışmalar sonrası Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olan Alpargün, 13 Şubat'ta Adana'da sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı. Tutuklu müteahhitin ifadesindeki detaylar ortaya çıktı.

"PROJEYE UYGUN ŞEKİLDE BİNAYI İNŞA ETTİK"

Alpargün ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla 1994 yılında Kazım adında arkadaşım olan bu şahsa ve ortaklarına ait arsada Alpargün Apartmanı’nı yapmaya başladım, binayı tek başıma yapmaya karar verdim, herhangi bir ortağım yoktu. İnşaat ruhsatını o dönemde ilçe Seyhan olduğundan dolayı Seyhan Belediyesi’nden aldım. Belediyeden imar durumu aldık, her katta 2 daire olmak üzere 14 kat ve 1 zemin 1 bodrum katı olmak üzere projeyi tamamladık. Proje onay aldıktan sonra hafriyata başladık, temele başladık. Projeye uygun şekilde binayı inşa ettik” dedi.

Depremde yerle bir olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidinden kan donduran ifade: Dere yatağı olduğu belliydi

"DERE YATAĞI OLDUĞU BELLİYDİ"

70 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın yapılmasının zor olduğunu arsa sahibine söylediğini belirten Alpargün, "Binayı yaptığım yerin dere yatağı olduğu belliydi ancak su yoktu, imar izni de vardı. Ben başta arsa sahibine burada bina yapmanın zor olduğunu, istinat duvarı yapılması gerektiğini, burada çalışmanın zor olduğunu söyledim ancak ısrar ettiler, arkadaşım olduğundan dolayı kabul ettim" dedi.

"Keşke yapmasaydım, ben yapmasaydım da başkası yapacaktı" diyen Alpargün, "Arsanın büyüklüğü, yoğunluk hesaplaması sonrası yapılacak daire ve kat sayısını belirleyerek yapıyı tamamladık" ifadelerini kullandı. (Habertürk)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...