Dil öğretme kisvesiyle LGBT propagandası

- Güncelleme:
Dil öğretme kisvesiyle LGBT propagandası

Gündem Haberleri

Dil öğrenme uygulamaları üreten ve dil sertifikası sağlayan global Amerikan eğitim teknolojisi şirketi Duolingo, LGBT sapkınlığını normalleştirme-özendirme dayatmalarını hayata geçirdi. Duolingo, eğitim diyaloglarında erkek erkeğe veya kadın kadına balayı örnekleri kullanmaya başladı.

HABER MERKEZİ

LGBT sapkınlığı, topluma pompalanmaya devam ediyor. LGBT akımlarını normalleştirme ve yaygınlaştırmak için uluslararası düzeyde gerçekleştirilen lobi faaliyetlerinin yanı sıra birçok ülkedeki büyük firmalar da eş cinselliği “cinsel yönelim” adı altında meşrulaştırmaya çalışıyor. Türkiye’de de teknolojiden giyim sektörüne kadar birçok firma LGBT’yi destekliyor.

Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bu destekler gençler ve çocuklar üzerinde yıkıcı etkileri olabilecerk bir tuzak işlevi görüyor. Yıkıcı bu tuzağa eklenen son halka dil öğrenme platformu Duolingo...

Dil eğitimi adı altında ücretsiz hizmet veren uygulama sosyal medya hesaplarında zaman zaman ‘Her zaman ders içeriğimizde LGBT temsilinin yanındayız’ açıklamaları yapıyordu. Duolingo’ya gelen son güncellemeyle LGBT sapkınlığını hikâye özelliğine ekledi. ‘LGBT ilişkileri’ni ön plana çıkarmaya başladı. Erkek ile erkeği ya da kadınla kadını balayına çıkaran uygulama bu süreçte yaşananları anlatıyor. Bunun yanında cümle oluşturulurken verilen gelişigüzel kelimeleri bir araya getirdiğinde de benzer çirkin eş cinsel dayatmalar ortaya çıkıyor. Son güncellemeden rahatsız olan çok sayıda kullanıcı uygulamanın indirildiği platformun yorum bölümünde tepkileri dile getirdi:

> Fatih F: İnsanların dil öğrendiği platformda neden LGBT dayatılır anlamış değilim. Hikâye bölümünde bayan eşi bayan. Sadece İngilizce değil insanlara farklı şeyler de öğretiyorlar. Sıradanlaştırıyorlar. Lütfen sevdiklerinizi, çocuklarınızı şekerlerle bezenmiş bu tarz zehirlerden uzak tutun. 

> Mirza B: Balayı hikâyesinde kadınla kadın olur mu! Bir de utanmadan ‘kocam yok’ diyor. Edepsiz ve terbiyesiz uygulama.

> Zahter G: Uygulamanız dil için verimli ama ahlaksızlığı aşılamanıza gerek yok. Hikâyedeki örnekleriniz çocuklar için hiç uygun değil. Buna son verin.

> Hediye D: İçeriğinde eş cinsel karşılıklı konuşmalar var bu tip uygulamaları küçük yaşta kişiler de kullanıyor. Kızım bana gösterdi ne cevap vereceğimi bilemedim. Siliyorum.

YAPILAN HEM AHLAKİ HEM DE HUKUKİ DEĞİL

Kastamonu Üniversitesinden Doç. Dr. S. Tunay Kamer: Artık bu uygulama çocuklarımıza sadece yabancı dil öğretmiyor aynı zamanda eş cinsellik içeriğine sahip hikâyelere de yer vermeye başladı. Eş cinsellik desteğine bu uygulamanın da katılması hem üzücü hem de düşündürücüdür. Çocuklarımız suistimal edilmektedir. Ahlaki olmadığı gibi ve yasal da değildir. Maalesef eş cinsellik propagandası pervasızca her yerde yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aslannturk 16 Kasım 2022 22:03

Ayşenin kocası fatma veya Mehmedin Karısı Mustafa gibi gibi.. çiftlerden bahsediyor

Sonraki Haber Yükleniyor...