Bakan Fidan'dan Gazze çıkışı: Yarın başka bir Müslüman ülkeye gelmeden bir olmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan'dan Gazze çıkışı: Yarın başka bir Müslüman ülkeye gelmeden bir olmalıyız

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Fidan, "Bu kadar haklı bir meseleyi onurlu ve güçlü bir biçimde savunamazsak, bugün bu kriz Filistinlileri bulur yarın başka bir Müslüman ülkeyi bulur" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Amman'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını güvenlik gerekçesiyle meşrulaştırmaya çalışmasının asla kabul edilemez olduğunu belirten Fidan, "İsrail'in kendi güvenliğini sağlama iddiasıyla yaptıkları, yayılmacılık ve işgalden başka bir şey değildir." ifadesini kullandı.

“TEHDİT ALTINDA OLAN FİLİSTİN’DİR”

Fidan, her savaştan ve krizden sonra İsrail'in topraklarının genişlemesinin bunun en somut kanıtı olduğuna dikkati çekerek, "İsrail, Batı Şeria'da yerleşim diye adlandırdığı işgal faaliyetleriyle de Filistinlilerin topraklarını çalmaktadır. Açık konuşalım, güvenliği tehdit altında olan aslında İsrail değil tam aksine Filistinliler ve bölge ülkeleridir. Tüm dünyanın bu gerçeği görmesi gerekmekte." diye konuştu.

“UMARIM OLAYLAR BURADA KALIR”

Fidan, Pakistan ile İran arasındaki son gelişmelere değinerek, iki ülke arasında vuku bulan gelişmelerin endişeyle yakından takip edildiğini söyledi.

İki ülkenin de dışişleri bakanlarıyla konuşma imkanı bulduğunu belirten Fidan, şunları kaydetti:

"Kendileri, pozisyonları anlattılar, yaptıkları eylemin gerekçelerini söylediler. Biz, Türkiye olarak, daha fazla sorunun büyümemesini ve bir an önce sakinliğin sağlanmasını tavsiye ettik. Taraflar, her iki tarafın da olayların yayılmasını görmek istemediklerini ve kontrol altına aldıklarını söylediler. Umarım olaylar burada kalır. İki kardeş ülke arasında daha fazla bu olaylar büyümez."

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye olarak, Pakistan ile İran arasındaki gerilimin azaltılması amacıyla ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasına devam edileceğini ve bunun için hazır olunduğunu dile getirdi.

Bakan Fidan'dan Gazze çıkışı: Yarın başka bir Müslüman ülkeye gelmeden bir olmalıyız

"BİR ARAYA GELMELİYİZ, SAFLARIMIZI SIKI TUTMALIYIZ"

"Bölge ülkeleri olarak ne ilk ne de son kriz olacak, önemli olan bizlerin ne kadar kriz yönetebiliyoruz" diyen Fidan sözlerini şöyle sürdürdü: 

Katliamın durması, Filistin meselesinin çözülmesi için her türlü diplomasiyi ortaya koyuyoruz.

Bir araya gelirsek, saflarımızı sıkı tutarsak önemli adımlar atmamıza vesile olacak. Bu kadar haklı bir meselede onurlu ve güçlü bir biçimde savunamazsak, bugün bu kriz Filistinlileri bulur yarın başka bir Müslüman ülkeleri bulur.

Bu hukuksuzluğa karşı elimizden gelen bütün beceriyi gösteremeliyiz.Biz bu mekanizmayı hayata geçirdiğimiz zaman hiçbir emperyalist plan başarıya ulaşamaz. Bir çok meselede zalim kadar mazlumun da suçu oluyor. Onun için bölge ülkeleri olarak haklı mücadele için çabamız önemli.

Bakan Fidan'dan Gazze çıkışı: Yarın başka bir Müslüman ülkeye gelmeden bir olmalıyız

"İSRAİL BİR TOPLUMU YOK EDİYOR"

Basın toplantısında konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise, "İsrail'in Gazze'ye saldırısını ele alıyoruz. Ne hukuksal ne mantıksal. Tamamen bir toplumu yok ediyor. Yaralı sayısı ölen sayısının kat kat üzerindedir. Dolasıyla uluslararası düzeyde gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bu insanların evleri yok edilmemektedir. Çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...