Diyarbakır'da polisi taşlayan 200 kişi gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Diyarbakır'da polisi taşlayan 200 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da HDP öncülüğünde yapılan nevruz etkinliği terör propagandasına dönüştü. Zaman zaman PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı. Kalabalık polise taşla saldırdı. Çıkan olaylarda 10 polis memuru yaralandı. Güvenlik güçleri, etkinliğin sona ermesi ile birlikte tespit ettiği 200 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır Bağlar ilçesinde HDP nevruz etkinliği düzenledi. Alanda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik tedbiri alındı. Katılımcılar, polis noktasında üst araması yapıldıktan sonra içeri girdi.

Diyarbakır'da polisi taşlayan 200 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf AA

Etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP'li bazı milletvekilleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Diyarbakır'da polisi taşlayan 200 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf İHA

Şarkılar söylenip halayla çekilerek başlanan etkinlik, bir süre sonra terör örgütü propagandasına dönüştü. Alanda PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı. Bariyerleri aşıp platformun bulunduğu alana gelmek isteyenlere polis izin vermedi. Bunun üzerine alandan güvenlik güçlerine taş ve pet şişe atıldı, 10 polis hafif şekilde yaralandı. Güvenlik güçleri, etkinliğin bitmesiyle tespit ettiği 200 kişiyi gözaltına aldı.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...