Doğal güzelliğe beton hançeri! Tek tek yıkılıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Rize, Fırtına Vadisi, Kaçak Yapılar, Riskli Yapılar, Sel, Haber
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Rize’nin Ardeşen ilçesi ve Çamlıhemşin ilçesini birbirine bağlayan Fırtına Vadisi üzerindeki kaçak ve riskli yapıların yıkımı sürüyor.

Yıllardır gündemi meşgul eden ve geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen sel ve heyelanlarda yeniden gündeme gelen Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçe sınırları içerisindeki izinsiz ve taşkın riski altındaki yapıların kaldırılmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.

Rize Valiliği’nin talimatı üzerine yapılan denetimler sonucunda, dere yatağı üzerinde veya çevresinde taşkın tehlikesi oluşturan tüm yapılar tespit edilerek kayıt altına alındı. 2024 yılı Mayıs ayında başlatılan uygulamalar kapsamında bugüne kadar toplam 58 yapı bölgeden kaldırıldı.

Doğal güzelliğe beton hançeri! Tek tek yıkılıyor - 1. Resim

Fırtına Vadisi’nde yürütülen bu örnek uygulama, Rize genelindeki diğer vadiler ve turizm alanlarında da aynı kararlılıkla sürdürülerek bölgenin doğal güzelliklerini korumak, taşkın riskini en aza indirmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amaçlanıyor.

Doğal güzelliğe beton hançeri! Tek tek yıkılıyor - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...