Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan'dan ilk 4 madde vurgusu: Böyle bir anayasa ile değişim olmaz
Gündem

Erdoğan'dan ilk 4 madde vurgusu: Böyle bir anayasa ile değişim olmaz

Son Güncelleme: 27 Eylül, 2024 - 01:00
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

Anayasayı değiştirmekte kararlı olduklarını dile getiren Erdoğan, “Bakın dünya hızla değişiyor. 45-50 yıl öncesinin bakış açısıyla, üstelik darbeciler tarafından kaleme alınmış, yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa ile bu değişime ayak uydurmak mümkün değil. Bizim çok diri, yeni bir anayasa ile geleceğe yürümemiz lazım” dedi.

Kaydet
a- | +A

YÜCEL KOÇ NEW YORK- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) liderler zirvesi için gittiği ABD dönüşü öncesinde New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, anayasa değişikliği konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Türkiye’nin “özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı” olduğunu söyleyen Erdoğan, şu mesajları verdi:

“Biz Cumhur İttifakı olarak bu konuda durduğumuz yerdeyiz, kararlıyız ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi geleceğe, çağın gereklerine uygun, sivil, kapsayıcı, özgürlükçü yeni bir anayasa ortaya koymadan hazırlayamayız. Hiç de çekinmemeliyiz.”

-Erdoğan'dan 'İsrail gerçekle yüzleşecek' mesajı!
Başlık Resmi-Erdoğan'dan 'İsrail gerçekle yüzleşecek' mesajı!

“DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR”

Bakın dünya hızla değişiyor. 45-50 yıl öncesinin bakış açısıyla, üstelik darbeciler tarafından kaleme alınmış, yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa ile bu değişime ayak uydurmak mümkün değil. Bizim çok diri, yeni bir anayasa ile geleceğe yürümemiz lazım.”

“İLK 4 MADDE İLE İLGİLİ…”

“Konuyu ilk 4 maddeye sıkıştırmadan, ‘Biz nasıl bir anayasa yapmalıyız?’ sorusuna odaklanmalıyız. Bizim anayasanın ilk 4 maddesiyle herhangi bir sorunumuz söz konusu değil. Bütün bunlarla beraber anayasanın satırları arasında dolaşan darbeci zihniyetle bizim problemimiz var. Ülkemizin gençlerinin geleceğini inşa edecek, onları dünya ile rekabete hazırlayacak vizyoner bir anayasaya bizim ihtiyacımız var. Biz bunu yapacağız. Güçlü bir anayasayı inşallah oluşturacağımıza inanıyorum.”

BAKMADAN GEÇME
Türkiye BRICS ve ASEAN
HABER
Türkiye BRICS ve ASEAN'a katılacak mı? Erdoğan'dan "Bizi AB kapısında bekletenler katılmayın diyemez" çıkışı

“BMGK ÜYELERİ ACIMASIZ”

“Mevcut düzende Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin dokunulmaz beş üyesi, istediğini acımasızca yapabiliyor. Peki bu daimî üyeler nerelerden? Asya, Avrupa, Amerika… Dinî noktada da dünyada Müslüman ülkelerin sayısı belli, ama Müslüman ülkelerden hiçbiri daimî üyeler arasında yer almıyor.”

“TÜRKİYE, ALMANYA, JAPONYA”

“Şimdi Afrika daimî üyelik istiyor. Peki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Afrikalıya yer var mı, yok. Japonya üyelik istiyor mu, istiyor. Peki yer var mı, yok. Avrupa’dan Almanya istiyor. Almanya’ya da yer yok. Türkiye olarak biz de istiyoruz. Bize de yer yok. Niye? Türkiye olarak biz, Almanya, Japonya burada istediğini alamayan ülkeler konumunda. Biz haklı talebimize devam edeceğiz.”

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER
Erdoğan'dan F-35 sözleri: ABD bize hayal kırıklığı yaşattı

“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK”

“ABD seçimleri ile ilgili olarak, temennim odur ki gelen gideni aratmasın. Çünkü, Amerika’da F-35 konusunu bizler yalnız Sayın Donald Trump döneminde yaşamadık, sonrasında da devam etti. Hepsi de bize bu hayal kırıklığını yaşattı. Cumhuriyetçiler de yaşattı, Demokratlar da... Şimdi yeni süreçte bunun sürüp sürmeyeceğini göreceğiz. 1 milyar 450 milyon dolar alacağımız var. Bu öyle böyle bir rakam değil. Bütün bunlarla beraber kasım seçiminin neticesi ne getirecek ne götürecek? Bunu da görmemiz lazım. Adımlarımızı da ona göre atacağız. Umarız netice hayırlı olur.”

BM, GÜÇLÜYE BEKÇİLİK YAPIYOR

“Filistin’de soykırım yapmış bir suçlunun (Netanyahu ) BM çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesi. BM, güçlünün haklı olduğu bir düzene bekçilik eden bir yapıya dönüşmüş ve işlevselliğini yitirmiş durumda. Diğer taraftan İsrail bir rüya görüyor, bunu gerçekleştirmek için de bölgemizdeki halkların hayatlarını kâbusa çevirmeyi göze almış. Zamanında Hitler de bir rüya görmüştü. Neticede gördüklerinin bir rüya olduğunu net bir şekilde anladı. Er ya da geç günümüzün Hitleri Netanyahu da bu gerçekle yüz yüze gelecek. Herkesin bir planı var ama biz inanıyoruz ki Allah’ın da bir hesabı var.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER
Erdoğan'dan 'İsrail de gerçekle yüzleşecek' mesajı! Netanyahu, Hitler gibi rüya görüyor

BRICS, NATO’NUN ALTERNATİFİ DEĞİL

Her şeyden önce bizim BRICS ve ASEAN’da yer almamız, inanıyorum ki bölgelerin aritmetiğini de değiştirecek, çok daha farklı bir yapının inşasına vesile olacak. Orta Asya, Rusya, Baltık bölgesi ya da Uzak Doğu ile ilişkilerimiz kadar Kıta Avrupa’sı ve Amerika ile de bağlarımızın bulunduğunu bir kenara koyamayız. Aynı şekilde Arap coğrafyası ve Körfez ülkeleriyle köklü bir geçmişimiz bulunurken Afrika ile de yakın ilişkilerimiz mevcut. Biz bir NATO ülkesiyiz diye Türk ve İslam dünyası ile bağlantımızı kopartamayız. Bu yapıların içinde yer almak NATO’dan vazgeçmek anlamına da gelmiyor. Bu ittifak ve iş birliklerinin, özellikle birbirinin alternatifi olduğunu düşünmüyoruz.”

İÇ CEPHE HEDEFLERİ &LSQUOKIZILELMA'DIR

“İç cephe bizi biz yapan değerlerdir. Biz aynı şeye sevinme, bunun yanında aynı şeye üzülme, aynı şiirde duygulanma, aynı marşta göğsümüzün kabarabilmesi hâlini hep birlikte yaşamalıyız. Bütün bunlarla beraber iç cephe hedeflerimiz, bizim ‘Kızılelma’mızdır.
Bizi o hedeflerden vazgeçirmeye, bizi yılgınlığa düşürmeye, bizi usandırıp umutsuzluk girdabına sürüklemeye çalışanlar, işte o iç cepheyi hedef alıyor. Biz o iç cepheyi çökerttirmeyiz. Orada çok kararlıyız. Bütün bunlarla beraber şunu bir defa demeliyiz. Zorluk mu var, aşarız. Sorun mu var, çözeriz. Sıkıntı mı var, birlikte üstesinden geliriz. Düştük mü, birbirimize tutunur yeniden kalkarız. Renklerimiz, şeklimiz farklı olabilir ama bir araya gelir en eşsiz motifi oluştururuz. İşte iç cephemizi çökertmeyi amaçlayanların odaklandığı yer bu ruh. Bu ruhu paramparça etmeye çalışıyorlar. Bir daha birbirimize tutunmayalım. Kendi kapsüllerimizde herkesten ayrı köşelerde ömür tüketip, yok olalım istiyorlar. Biz bunlara bu fırsatı da kesinlikle vermeyeceğiz. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

KİM YAPTIYSA KARŞILIĞINI GÖRECEK"

“Biz, milletin mesajını en doğru biçimde okuduk, o mesajın gereğini yerine getirmek için değişim diyoruz. Sözünü ettiğimiz değişim bir yeniden doğuş hamlesidir. Yunus’un dediği gibi ‘Her dem yeniden doğarız. Bizden kim usanası?’ Biz şimdi bunun gereğini yerine getiriyoruz.

Kılıç meselesine gelince, bu mesele birkaç kendini bilmezin ne yazık ki ortaya koyduğu bir karmaşaydı. Şu anda gerek Millî Savunma Üniversitesi, gerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı, gerekse Millî Savunma Bakanımız, müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar ve bu işin içerisindekiler kimlerse bunların hak ettikleri cezayı almasını temin edeceğiz. Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil. Biz bu kendini bilmezlerin at oynattığı meydana ülkemizi kesinlikle bırakamayız. Buna göre de adımımızı atacağız. Savunma Bakanımız ve Savunma Üniversitemizin başındaki hocamızla bir araya geldik, görüşmelerimizi yaptık ve inşallah en kısa zamanda bu işi neticeye ulaştıracağız.”

Editör: CÜNEYT AKÇATEPE
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Eylül, 2024 - 01:00
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Alman basını itiraf etti: Avrupa ülkeleri Türkiye’nin yeşil pasaportuna dokunmaya cesaret edemiyor
    Alman basınından yeşil pasaport itirafı! "Türkiye'...
    Kaydet
  • 2
    Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti! Kamer Genç'in avukatından
    Genç'in avukatından Özel'in rakı görüntülerine tep...
    Kaydet
  • 3
    Gezegendeki her bina artık üç boyutlu haritada: Evinizi de bulabilirsiniz! (Global Building Atlas nasıl kullanır?)
    Gezegendeki her bina artık üç boyutlu haritada: Ev...
    Kaydet
  • 4
    Kıyma 450, mandalina 16, ekmek 7,5 TL! Halk Pazarı'nın 10'uncu şubesi açıldı
    Kıyma 450, mandalina 16, ekmek 7,5 TL! Halk Pazarı...
    Kaydet
  • 5
    Polislere müjdeyi Bakan Yerlikaya verdi! Çalışma saatlerinde yeni sisteme geçiliyor
    Polislere müjdeyi Bakan Yerlikaya verdi!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç Dünden bugüne…
    Kaydet
  • Hasan Yavas
    Hasan Yavas Namaz, nimetlere teşekkür etmektir
    Kaydet
  • Osman Ünlü
    Osman Ünlü Hazret-i Mevlâna, ney çalmadı, dönmedi!
    Kaydet
  • Abdüllatif Uyan
    Abdüllatif Uyan Salih bir genç ve saliha bir kız...
    Kaydet
  • Vehbi Tülek
    Vehbi Tülek “Nefis, gerçekten kötülüğü şiddetle emreder!..”
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Türkiye lüks konutta cazibe merkezi oluyor
    Türkiye lüks konutta cazibe merkezi oluyor
    Kaydet
  • Plakayı bezle gizlediğini sandılar altından plaka çıkmadı! Sürücüye ağır ceza
    Plakayı bezle gizlediğini sandılar altından plaka çıkmadı! Sürücüye ağır ceza
    Kaydet
  • Yapay zekâ stratejik iş ortağına dönüşüyor
    Yapay zekâ stratejik iş ortağına dönüşüyor
    Kaydet
  • Ceza yazılacağını duyunca deliye döndüler! Zabıtaya saldırı kamerada
    Ceza yazılacağını duyunca deliye döndüler! Zabıtaya saldırı kamerada
    Kaydet
  • İş yerinden 2 bin yıllık tarih çıktı
    İş yerinden 2 bin yıllık tarih çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Emniyet düğmeye bastı! Sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi
Çok sayıda sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
Kaydet
Taşacak Bu Deniz’de sürpriz gelişme! 13. bölümde düğün var
Taşacak Bu Deniz’de sürpriz gelişme
Kaydet
Siyanürden daha ölümcül! Balon balığından yaptığı aksesuarların projesi çalındı, soluğu mahkemede aldı
Siyanürden daha ölümcül! Balon balığından yaptığı aksesuarların projesi çalındı, soluğu mahkemede aldı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası