Erzurum'da çığ faciası: 1 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Erzurum'da karla mücadele çalışması sırasında çığ altında kalan ve yaralı olarak kurtarılan kepçe operatörü Muhammet Yusuf Bucuğa 5 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Bucuğa’nın cenazesi bugün öğle namazını müteakip Yıldızkent Hacı Selim Efendi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Erzurum'un Aziziye ilçesinde 7 Şubat'ta kar sebebiyle kapanan yolları açmak için çalışma yapılırken çığ düştü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli operatör Muhammet Yusuf Bucuğa (40), çığın altında kaldı.

HAYATA TUTUNAMADI

İhbar sonrası bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Metrelerce karın altından çıkarılan Bucuğa Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Beş gündür tedavi gören operatörden acı haber geldi. Muhammet Yusuf Bucuğa, doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti.

ACI VEDA

Merhum için Palandöken ilçesindeki Yıldızkent Hacı Selim Efendi Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, mesai arkadaşları ve yakınları katıldı. Ardından Bucuğa aile mezarlığında toprağa verildi.

SOSYAL MEDYADA "YOLA ÇIKMAYIN" DİYE UYARMIŞTI 

Bu arada, Muhammet Yusuf Bucuğa’nın kazadan bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Vatandaşları kar ve tipiye karşı uyaran Bucuğa, şunları yazmış: Herkese selamünaleyküm. Çevremde çok şoför var. İş makinesi operatörü, arkadaş, dost, akraba olarak herkese bir tavsiyede bulunuyorum; Yola çıkmayın. Tipi olan yerlere girmeyin. Bizim gözümüzde kızıl ötesi yok. Ondan sonra arıyorlar 'Mahsur kaldık. Donduk, öldük' E nasıl yapalım? Biz canımızı düzde bulmadık ki. Geldiğim zaman beni kim kurtaracak? Göz gözü görmüyor, adam çıkmış arabayla servis yapıyor. Kendi canını düşünmüyorsan başkalarınınkini düşün arkadaş.

ARTVİN'DE DE ÇIĞ DÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan, 6 Şubat'ta da benzer bir kaza Artvin'de yaşanmıştı. Şavşat ilçesinde karla mücadele çalışmaları sırasında iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu yaralanan operatör Gökhan Yılmaz (35) vefat etmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...