Göçmen kaçakçılarına 27 ilde 'Kalkan-7' darbesi! 80 organizatör yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Göçmen kaçakçılarına 27 ilde 'Kalkan-7' darbesi! 80 organizatör yakalandı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen 'Kalkan-7' operasyonlarında 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2155 düzensiz göçmen yakalandı.

Göçmen kaçakçılarıyla ve düzensiz göçle mücadele yurt genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Umut tacirliği yaparak insanları kandıranlar ve ölüme sürükleyenler bir bir yakalanıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kalkan-7' operasyonuna dair detayları paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, yılın ilk 4 gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

57 AYRI YERDE 80 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonlarda 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 27 ilde jandarmamız, polisimiz ve sahil güvenliğimiz tarafından 57 ayrı yere yapılan operasyonlarda; 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Bunlardan 6'sı tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...