Halit Yukay olayında sır perdesi aralanıyor! Arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ kazanın hemen öncesini anlattı

Kaynak: Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Halit Yukay olayında sır perdesi aralanıyor! Arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ kazanın hemen öncesini anlattı
Tekne Kazası, Kıvanç Tatlıtuğ, Marmara Adası, Bozcaada, Arama Kurtarma, Sahil Güvenlik, Haber
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı

Marmara Adası açıklarında teknesi batan iş insan Halit Yukay olayının ardındaki sır perdesinin aralanması için çalışmalara devam ediyor. Soruşturma kapsamında Yukay'ın arkadaşı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un bilgisine başvuruldu. Tatlıtuğ "Yukay Her şey kontrol altında merak etme' dedi. Lokasyon konuşmasından hemen sonra sağanak bir rüzgarın içine girmiş gibi bir ses duydum" açıklamasında bulundu.

Yalova'dan 4 Ağustos'ta özel teknesiyle Bozcaada'ya gitmek üzere denize açıldıktan sonra teknesi Balıkesir'in Marmara Adası açıklarında parçalanmış ve yarı batık halde bulunan yat üreticisi Halit Yukay'ın yakın arkadaşı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un bilgisine başvuruldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığında bilgisine başvurulan oyuncu Tatlıtuğ, en son Yukay'ın kaybolduğu gün olan 4 Ağustos'ta kendisiyle saat 17.09'da 37 saniyelik bir telefon görüşmesi yaptıklarını bildirdi.

,Bu telefon görüşmesinin başında Yukay'ın sesinin gayet rahat ve gürültüsüz bir yerden geldiğini belirten Tatlıtuğ, "Kendisiyle telefonla konuştuğumda, her şeyin yolunda olduğunu, yola çıktığını ve havanın da kötü olmadığını, her şeyin gayet güzel gittiğini son derece rahat bir ses tonuyla söyledi." ifadesini kullandı.

Halit Yukay olayında sır perdesi aralanıyor! Arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ kazanın hemen öncesini anlattı - 1. Resim

"RÜZGARIN İÇİNE GİRMİŞ GİBİ BİR SES DUYDUM"

Tatlıtuğ, Yukay'ın programına göre varmayı planladığı Bozcaada'da bir gün konaklayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"17.09'da telefonla konuştuktan sonra 37'nci saniyede lokasyonunu sordum. 'Neredesin tam olarak' dedim. O da, 'Kardeşim Marmara Adası'na yaklaştım, akşama da Bozcaada'da olacağım hava kararmadan önce. Her şey kontrol altında merak etme' dedi. Sonra yine 'Bana tam olarak lokasyonunu söyle gideceğin yerin hesabını ben de yapacağım' dedim. Lokasyon konuşmasından hemen sonra sağanak bir rüzgarın içine girmiş gibi bir ses duydum."

Kendisinin daha önce tekneyle aynı rota üzerinden geçtiğini ve bu sebeple telefonun belli başlı yerlerde çekmediğine şahit olduğunu aktaran Tatlıtuğ, bu durumdan dolayı başlangıçta telaşlanmadığını dile getirdi.

Halit Yukay olayında sır perdesi aralanıyor! Arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ kazanın hemen öncesini anlattı - 2. Resim

Tatlıtuğ, daha sonra da Yukay'ı aramaya ve mesaj göndermeye devam ettiğini ifade ederek, şunları belirtti:

"Cep telefonu şarjının bitmiş olduğunu düşündüm. Daha sonra Halit Yukay'ın ekibinden Eren'e telefon açtım. Kendisi, Halit'in hattının gitmiş olabileceğini, seyirdeyken ulaşılamayan durumların az olduğunu, telaş etmememiz gerektiğini ve aramaya devam edeceğini söyledi. İyi bir denizci olduğu için Bozcaada'dan sonra hava kötü olursa Çeşme'de konaklayabileceği bilgisine ulaştım. O süre zarfında Halit'e ulaşamayanlar çoğaldığı için gerekli mecralar durumdan bilgilendirildi. O gün bu gündür kardeşimizi arıyoruz."

Halit Yukay olayında sır perdesi aralanıyor! Arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ kazanın hemen öncesini anlattı - 3. Resim

NAAŞ İÇİN HASSAS ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Balıkesir'in Erdek açıklarında, ünlü iş adamı Halit Yukay'a ait olduğu değerlendirilen cansız bedenin deniz dibinden çıkarılması için başlatılan operasyon sürüyor. Kıyıya yaklaşık 7 mil mesafede ve 68 metre derinlikte tespit edilen naaşın çıkarılması amacıyla yürütülen çalışmalar, Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde devam ediyor.

Bölgedeki gözlemlerde, TCG IŞIN gemisinin güvertesinde bulunan vincin kalkık olduğu dikkat çekti. Bu durum, teknik hazırlıkların tamamlandığı ve çıkarma sürecinin sürdüğü şeklinde yorumlandı.

Yetkililer, operasyonun deniz ve hava koşullarına bağlı olarak titizlikle yürütüldüğünü, uygun şartların sağlanması halinde çıkarma işleminin kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Halit Yukay olayında sır perdesi aralanıyor! Arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ kazanın hemen öncesini anlattı - 4. Resim

OLAY

Halit Yukay, 4 Ağustos'ta "Graywolf" isimli özel teknesiyle Bozcaada'ya gitmek üzere denize açılmış, kendisinden bir süre haber alamayan yakınlarının durumu aynı günün gecesi güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Sahil Güvenlik ekiplerince Kapıdağ Yarımadası Turanköy açıklarında çekilen görüntülerde, söz konusu teknenin kaza nedeniyle parçalanmış ve yarı batık halde olduğu tespit edilmişti.

Tekne içinde dalış timi tarafından arama yapılmış fakat herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, "taksirle ölüme sebep olma" suçlamasıyla tekneye çarptığı ileri sürülen geminin kaptanı C.T. gözaltına alınmıştı. 8 Ağustos günü hakim karşısına çıkan C.T, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, yapılan itiraz üzerine 10 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Yukay'ı arama çalışmalarını yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı unsurlar 23 Ağustos'ta Balıkesir'in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası Turanköy açıklarında bir ceset tespit etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...