Çırpılmış yumurtanın püf noktası! Yiyenler tavanın dibini sıyırıyor

Çırpılmış yumurta, inanılmaz doyurucu ve hayat kurtarıcı. Peki, kıvamında olması nasıl sağlanır? Bugün sizler için enfes püf noktaları ve teknikleriyle mükemmel çırpılmış yumurta rehberi derledik.
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtayı yapmak kolay gibi görünüyor ama aslında ustalık gerektiriyor. Çırpılmış yumurtayı kurutmadan, kıvamlı yapmak her zaman mümkün olmuyor. Şimdi vereceğimiz püf noktaları işinizi kolaylaştıracak.
ÇIRPILMIŞ YUMURTA (SCRAMBLE EGG) TARİFİ
Malzemeler
4 adet orta boy yumurta
3 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
NASIL YAPILIR?
Yumurtaları bir kase içinde kırıp hafifçe çırpın.
Krema ya da sütü ilave edip karıştırın.
Teflon tavayı ocağa alın, ısınınca tereyağı ekleyin.
Tereyağı eriyince tavaya yumurta karışımını dökün.
Tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte yumurtaları tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce peyniri ilave edin ve hızlıca karıştırın.
Sıcak olarak servis edin.
PÜF NOKTALARINA DİKKAT!
Yumurtaya pişmeden hemen önce tuz eklemeyin. Çünkü tuz, yumurtanın dokusunda bozulmalara neden olabiliyor. Üstelik kıvamının daha kalın ve daha az sulu olmasına neden oluyor.
Yumurta piştikçe tavanın kenarlarından ortasına doğru spatula ile sıyırın. Çok fazla pişip yumuşaklığını kaybetmeden ateşten alın. Kahvaltılara renk katacak, aynı zamanda oldukça pratik bu tarif için yaklaşık 2-3 dakika yetiyor.
Çırpılmış yumurta hazırlamadan önce dolaptan birkaç dakika önce çıkarmak gerekli. Oda sıcaklığında duran yumurtalar piştiğinde daha pofuduk ve lezzetli oluyor.
Yumurta yaparken tereyağı kullanmak tadında harika etki oluşturuyor. Bol tereyağlı çırpılmış yumurtanın lezzetine doyum olmuyor.
Çırpılmış yumurtanın mükemmel kıvamda olması için doğru oranda sıvı bir ürün kullanmalısınız. Bunun için süt ya da krema tercih edebilirsiniz.
Tarifinizi kalın tabanlı ve yapışmayan bir tavada yapmanızı öneririz. Ayrıca yumurtayı kısık ateşte pişirmelisiniz. Yüksek ateşte dilediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.