İhlas Vakfı Afganistan’da 15 bin öğrenciye sahip çıkıyor

- Güncelleme:
İhlas Vakfı Afganistan’da 15 bin öğrenciye sahip çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Afganistan’da 131 külliye açan İhlâs Vakfı, ramazan ayında buradaki öğrencilere hayırseverlerin desteğiyle iftar ve sahur sofraları kuruyor

1975 yılında “İnsanların Hayırlısı İnsanlara Faydalı Olandır” hadis-i şerifini kendisine rehber edinerek kurulan İhlâs Vakfı, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da öğrencilere yardımlarına devam ediyor. 

Afganistan’ın, Türkmenistan ve Özbekistan sınırındaki Kuzey Afganistan bölgesi Büyük Türkistan’ın güneyidir. Yıllarca yokluk, yoksulluk ve yoksunluğun pençesinde kalan ve 40 sene önceki Türkiye şartlarını yaşayan Afgan halkına kurumları ile Türkiye devleti en çok yardım eden ülke olarak öne çıkıyor.

İhlâs Vakfı da Afganistan’da yükselen bu feryada karşılık vererek, Kuzey Afganistan’da 131 külliye açarak 15 bin öğrenciye eğitim sağlıyor. Açılan her külliyede derin sondaj su kuyusu, iki derslik, şadırvan ve tuvaletler bulunuyor. Bu külliyelerde eğitim alan öğrenciler temel dinî bilgiler yanında tarihini ve kültürünü de öğreniyor. 

Ramazan-ı şerif ayında bu külliyelerdeki öğrencilere hayırseverlerin desteğiyle iftar ve sahur sofraları kurularak dualar alınıyor. 

İhlâs Vakfı, 100 kişi üzeri iftar bağışlarında, bağışı yapan kişinin veya sevdiği kişilerin isimlerine özel iftar videosu hazırlıyor ve gönderiyor.

0212 451 49 00 numaralı telefondan veya www.ihlasvakfi.org.tr/bagis adresinden kolaylıkla sizler de bir sofra kurabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...