İhlâs Vakfı, Afrika'da yetim sofraları kuruyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İhlâs Vakfı, Afrika'da yetim sofraları kuruyor

GÜNDEM Haberleri

Afrika’da 7 yetimhane, 73 su kuyusu, 18 cami, 16 medrese kuran İhlâs Vakfı, ramazanda yetim çocukları yalnız bırakmıyor.

Ramazan ayında hayırseverlerin katkılarıyla yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da binlerce kişiyi iftar sofralarında ağırlıyan İhlâs Vakfı, Afrika’da da aynı heyecanla bu faaliyetlerine devam ediyor.

HER GÜN 1500 YETİNE İFTAR VE SAHUR SOFRASI

İhlâs Vakfı, Afrika’da 7 yetimhane, 73 su kuyusu, 18 cami, 16 medrese ile 1.500 öğrenci ve yetime sahip çıkıyor. Bu yetimhane ve diğer müştemilatların çevresinde ihtiyaç sahiplerine gıda ihtiyacının yanı sıra, sıkıntıları kökünden çözmek adına bütün diğer ülkelerdeki projelerinde yaptığı gibi öğretmenler yetiştirip çocuklara eğitimler veriyor.

Kendi milletlerine sahip çıkma şansı yakalayan çocuklar, heyecanla okuyor ve İhlâs Vakfına yapılan bağışlarla bu süreci atlatıyor. Ramazan-ı şerif ayında bu yetimhanelerde her gün 1.500 yetime iftar ve sahur sofraları kurarak dualar alınmaya devam ediyor.

AFRİKA'DA HAYAT ALANI OLUŞTURUYOR

Bu arada, Afrika’nın en ücra köylerinde İhlâs Vakfı, hayat alanları oluşturmaya devam ediyor. Köylere derin sondaj yaparak, ana su damarından su çıkarıyor. Böylece İhlâs Vakfının su kuyuları kurumuyor, yıllar boyu en tatlı suları, gürül gürül binlerce aileye hizmet veriyor. Su kuyusu yanına cami, medrese, aşevi, duş ve tuvalet inşa ederek hayat alanı oluşturuyor.

Afrika yerlilerinden İhlâs Vakfı sertifikalı görevli tayin ederek hem bakımlarını kontrol altına alıyor hem de çocuklara okul eğitimlerinin verilmesini sağlıyor. Hayatla mücadele edip suya ulaşmak için harcadıkları zamanı, eğitim alarak kendilerine ve ailelerine faydalı olmak için kullanıyor, suyla hayat geliyor memleketlerine faydalı sağlıklı bireyler yetişiyor.

İhlâs Vakfı, Afrika'da yetim sofraları kuruyor

SİZ DE HAYRA VESİLE OLUN

İhlâs Vakfı 100 kişi üzeri iftar bağışlarında, bağışı yapan kişinin veya sevdiği kişilerin isimlerine özel iftar videosu hazırlıyor ve gönderiyor. 0212 451 49 00 No.lu telefondan veya www.ihlasvakfi.org.tr/bagis adresinden kolaylıkla sizler de bir sofra kurabilirsiniz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...