İhlas Vakfı seferber! Afetzedeler için yardım toplandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İhlas Vakfı seferber! Afetzedeler için yardım toplandı

GÜNDEM Haberleri

1975’te kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar yardıma ihtiyaç duyulan her anda vatandaşların yanında olan İhlas Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde halka yardım tırlarıyla desteğe devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından ülkenin dört bir yanından depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yardım tırları, diğer illerden afet bölgelerine mekik dokuyor.

1975’te kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar yardıma ihtiyaç duyulan her anda vatandaşların yanında olan İhlas Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde halka yardım tırlarıyla destek oluyor. İhlas Vakfı Koordinasyon Sorumlusu Hasancan Korkmaz, bağışçıların katkısıyla toplanan yardım malzemelerini tırlara yükleyerek afet bölgesine getirdiklerini belirtti.

"İHLAS VAKFI OLARAK YARDIMLARIMIZ SÜRECEK"

Korkmaz “Deprem felaketi ile alakalı haberleri alır almaz bağışçılarımızla beraber harekete geçtik. İlk yardım tırımız salı günü akşam saatlerinde İstanbul’dan afet bölgesine hareket etti. Yaklaşık 26 saat süren yolculuğun ardından Kahramanmaraş’a ulaştı. Aracımızda kuru bakliyat, su, elektrikli ısıtıcı ve battaniye gibi malzemeler bulunuyor. Araçtaki yardım malzemelerini Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Cumhuriyet Ortaokuluna bıraktık. Şimdi de bağışçılarımızın bize emanet ettiği eşyaları depremzedelere ulaştırıyoruz. İhlas Vakfı olarak yardımlarımız sürecek inşallah” dedi.

DENİZLİ'DE DEPREM BÖLGESİNE YARDIM YOLA ÇIKTI

Öte yandan İhlas Vakfı Denizli İl Temsilciliği de deprem bölgesinde yaraları sarmak için harekete geçti. Afetzedelere gönderilmek üzere 54 bin adet su, 2 bin 820 battaniye, 22 tane elektrikli battaniye, 20 adet yorgan, jeneratör ve çok sayıda ihtiyaç malzemesi Denizli’den yola çıktı. İhlas Vakfı Denizli İl Temsilciliği’nden Ahmet Faruk Alparslan, yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, bölgede su ihtiyacının farkında olduklarını ve yardımlarını bu şekilde organize ettiklerini ifade etti. Yardımların İhlas Vakfı genel merkezi ve bölgedeki birimler ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü açıklayan Alparslan, halka her alanda yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. (İHA)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...