İstanbul'daki Suriyeliler için kritik karar! Valilik tarih vererek duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'daki Suriyeliler için kritik karar! Valilik tarih vererek duyurdu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valiliği, İstanbul'da ikamet eden 'geçici koruma kapsamındaki' Suriyelilere yönelik alınan kararı duyurdu. Valiliğin internet sitesinde yayımlanan karara göre; Suriye uyruklu yabancılara kayıtlı oldukları illere dönmeleri için tarih verildi.

Son dakika haberi: İstanbul'da ikamet eden Suriye uyruklu yabancıları ilgilendiren kritik bir karara imza atan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın kararı, İstanbul Valiliği'nin internet sitesinden yayımladı. Buna göre; İstanbul'da ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere dönmesine karar verildi.

Valilik, dönüş için 24 Eylül 2023'e kadar süre verdi ve dönecek kişilere, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verileceğini açıkladı.

DEPREMDEN ETKİLENENLERİN İZNİ SÜRÜYOR

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ise ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verileceği ifade edildi. 

VALİLİK TARAFINDAN YAYIMLANAN KARAR

"İstanbul İlinde İkamet Eden Geçici Koruma Kapsamındaki Suriye Uyruklu Yabancıların Kayıtlı Oldukları İllere Dönmeleri Hakkında Duyuru" başlığı ile yayımlanan kararda, şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen hâlihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir.

Söz konusu Suriye uyruklu yabancılara, 24 Eylül 2023 tarihine kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verilecektir.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verilecektir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Genç5429 Temmuz 2023 10:21

Ülkemizden tamamen gittikleri ,tek bir Suriyeli kalmadığı günü göreceğiz inşallah. Ne kadar hayal olsada! umudumuz var

Sonraki Haber Yükleniyor...