Mevlide giderken vuruldu... Karataş'ın teröristlerin kurşunuyla öldüğü ispatlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mevlide giderken vuruldu... Karataş'ın teröristlerin kurşunuyla öldüğü ispatlandı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çağlayan Adliyesi önündeki saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler, Dilfiraz Karataş’ın polis kurşunuyla öldüğünü iddia eden terör örgütlerinin yalanını ortaya çıkardı. Kayıtlar, mevlid yemeğine giden kadını DHPK-C’li hainlerin katlettiğini ispatladı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde 6 Şubat Salı günü meydana gelen terör saldırısına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.

Görüntülerde, metrobüsten inerek adliyeye doğru ilerleyen terör örgütü DHKP-C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un 11.35’te kimlik soran polis memurlarına biber gazı sıkıp ardından ateş açtıkları, 11.40’ta da etkisiz hâle getirildiği görülüyor.

Silah sesleri üzerine panikle kaçışan vatandaşlar ve olayda silahla ayağından vurulan polis memurunun adliyeye doğru koşarken arkasından gelen teröristlere ateş açtığı anlar yer alıyor.

Teröristlerce açılan ateşle kaçan Dilfiraz Karataş’ın sırtından aldığı kurşunla yere düşmesi, ardından gelen iki saldırganın da koştukları anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Evli ve iki çocuk annesi olan Karataş’ın 40 gün önce kanserden kaybettiği teyzesinin kızının mevlidine yemek yapmak için Bağcılar’daki evinden çıkıp metrobüsle Çağlayan’a gittiği belirtilmişti.

SÖZDE İSTANBUL SORUMLUSU YAKALANDI

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 94’e çıktı.  Gözaltına alınan kilit roldeki şüpheliler arasında, DHKP/C terör örgütünün sözde Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Caferi Eroğlu’nun birinci derecedeki yakını ve örgütün İstanbul sorumlusu olduğu ileri sürülen G.E. de yer alıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...