Milli Savunma Bakanı Güler duyurdu, sene başından bu yana 2 bin 67 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakanı Güler duyurdu, sene başından bu yana 2 bin 67 terörist öldürüldü

Gündem Haberleri  / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu yılın başından itibaren 2 bin 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Güler, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana da FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan 23 bin 971 kişinin ihraç edildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşma yaptı. Bakan Güler, terörle mücadelede atılan adımlarla Suriye'ye gerçekleştirilen terör operasyonlarına yönelik milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

"TÜRKİYE BEDEL ÖDEDİ AMA SURİYE'YE GİRMEDEN ÖNCE"

Bakanı Güler, "'Suriyeye girdikten sonra çok büyük bedeller ödedik' diye ifade edildi.Tabii unutuyoruz, çok çabuk unutuyoruz. Evet Türkiye bedel ödedi ama Suriye'ye girmeden ödedi. 2013 yılında Reyhanlı'da 50 şehit. Temmuz 2015'te Ankara'da 34 şehit. İstanbul Haziran 2016'da 45 şehit. Gaziantep 59 şehit. Toplam 600 tane şehit vermişiz." ifadelerini kullandı.

SENE BAŞINDAN BU YANA 2 BİN 67 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Güler, bu yılın başından itibaren 2 bin 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Türkiye'nin yurt içi ve sınır ötesinde, terörle mücadelede en başarılı dönemini yaşadığının altını çizen Bakan Güler, "PKK-KCK, PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerinin Suriye ve Irak'taki tüm unsurları meşru hedefimizdir. Bundan sonra da ülkemizin meşru çıkarlarını korumaya ve güvenliğini sağlamaya yönelik her türlü tedbiri tereddütsüz ve tavizsiz bir şekilde uygulayacağız." dedi.

15 TEMMUZ'DAN BU YANA TSK'DAN 23 BİN 971 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Güler, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan 23 bin 971 kişinin de ihraç edildiğini aktardı.

"İSTİKRARSIZLIK ÇATIŞMAYI KÖRÜKLEMEKTE"

Bakan Güler'in gündeminde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da vardı. Bölgede acil ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapan Güler, İsrail ve ona destek veren ülkelere tepki gösterdi. Güler, "Bölgede kadınlara, çocuklara camilere ve hastanelere yapılanlar vahşet derecesindedir ve bu bir savaş suçudur. Sınır tanımayan bu eylemler insanlık vicdanını sızlattığı gibi bölge ve dünya barışını da zehirlemektedir. Bu olaylara destek olanlar ise hem bu vahşete ortak olmakta hem de kaos, istikrarsızlık ve çatışmayı körüklemektedir." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...