Tahıl Koridoru devam edecek mi? Milli Savunma Bakanlığı anlaşmanın son durumunu açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tahıl Koridoru devam edecek mi? Milli Savunma Bakanlığı anlaşmanın son durumunu açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik yaptığı açıklamada Ukrayna limanlarında bekleyen Türk gemileri için ' Emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında yılbaşından bu yana 892 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 24 Temmuz 2015'ten bu yana ise 38 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan bakanlık Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz sonrası oluşturulan Tahıl Anlaşmasına yönelik de önemli açıklamalarda bulundu. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

(Ukrayna limanlarında bekleyen Türk gemileri) Emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor.

FETÖ İLE MÜCADELE

“Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 193 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 15’i FETÖ mensubu olmak üzere 20’si teröristtir."

Silahlı Kuvvetlerimize ait 4 uçak ve 40 helikopter ile farklı bölgelerdeki orman yangını söndürme çalışmalarına katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 685 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir.

Son bir asrın en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerinin icra edildiği bu dönemde kahraman ordumuz, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini;

-    Her geçen gün artan bir şiddet ve tempoda,
-    Terörü kaynağında yok etme anlayışıyla,
-    Proaktif bir yaklaşımla kesintisiz bir şekilde ve,
-    Sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

'2015'TEN BU YANA 38 BİN TERÖRİST ETKİSİZ'

Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.235 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlıkla ve olağanüstü gayretle yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiği başarılı operasyonlarla çok sayıda sözde elebaşı etkisiz hâle getirilirken yine büyük miktarda silah, mühimmat, mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiş, tespit edilen birçok mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir. Böylelikle hareket kabiliyeti bitme noktasına gelen terör örgütüne ağır darbe vurulmuştur, vurulmaya da devam edilmektedir. "

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...