Hakkari 4,4 ile sallandı, Naci Görür ‘çok sıkıştı’ diyerek uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hakkari 4,4 ile sallandı, Naci Görür ‘çok sıkıştı’ diyerek uyardı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçen hafta Hakkari'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bölge halkı bu sabah yine aynı korkuyu yaşadı, son depremin büyüklüğü 4,4 olarak kayıtlara geçti. Prof. Dr. Naci Görür, Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'na dikkat çekip 'Çok sıkıştı' dedi. İşte detaylar...

Türkiye 6 Şubat 2023 sabahına Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi ile uyandı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilimizi yıktı. Enkaz yığınına dönen binalar 53 binden fazla vatandaşımıza mezar oldu. Tüm yaşananalar ilk günkü gibi tazeliğini korurken yurdun dört bir yanından korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Dün gece saat 03,36 sularında Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Hemen ardından Hakkari sallandı. AFAD depremin merkez üssünü Yüksekova olarak açıkladı. Bugün saat 7.36'da meydana gelen sarsıntı yerin 5.74 km derinliğinde gerçekleşti. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili henüz olumsuz bir ihbarın yapılmadığı öğrenildi. Naci Görür'den deprem sonrası bir uyarı daha geldi. 

"BU KUŞAK 6 ŞUBAT'TAN SONRA ÇOK SIKIŞTI"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'na dikkat çekti; "Bu sabah Hakkari, Oğul’da 4,5 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde. Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı. Sevgiyle"

4,1 İLE SALLANMIŞTI

Hakkari 3 Şubat'ta 4,1 büyüklüğündeki bir depremle sallanmıştı. Hakkari'deki 4 üstü depremler bölge halkını endişelendirdi. Naci Görür 3 Şubat'taki depremin ardından "Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir" demişti. 

"GÖZ ARDI EDİLMEMELİ"

Naci Görür'ün sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler yer almıştı: 

Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı’nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir. Sevgiyle.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...