Naci Görür, 'ibretlik örnek' vererek bir kez daha uyardı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Naci Görür, 'ibretlik örnek' vererek bir kez daha uyardı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tayvan'da dün meydana gelen 7.4'lük depremi örnek vererek 'ibret olsun' diyen Naci Görür, "Bizde olsaydı on binleri toprağa verirdik. Evet küçük bir yer ama Tayvan kadar olamayacak mıyız?" ifadelerini kullandı. 

Dün Tayvan, 7.4 büyüklüğündeki depremle sallandı. Şiddetli depremde 9 kişi hayatını kaybetti, 700'ü aşkın kişi yaralandı. 

Tayvan Eylül 1999'da Türkiye'deki gibi büyük bir deprem yaşamıştı. 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 400 can kaybı yaşanmış, 5 bin bina yerle bir olmuştu.

Bu tarihten itibaren deprem dirençli kentler inşa eden Tayvan, son depremi ise oldukça hafif atlattı.

Türkiye'yi depreme karşı hazırlık konusunda her fırsatta uyaran yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan ile Türkiye kıyaslaması yaparak bu duruma dikkat çekti.

'İBRET OLSUN'

X (Twitter) hesabından bir paylaşım yapan Prof. Dr. Görür, "Arkadaşlar, bugün biraz dertleşelim" diyerek şunları aktardı:

Biliyorsunuz son zamanlarda ısrarlı bir şekilde DEPREM DİRENÇLİ KENTLER’in mücadelesini veriyorum. Birçok şehrimize gidip bunu anlatıyorum. Depremden korkmayalım İNSANLARIMIZ DEPREMDE ÖLMESİN diyorsak bunu başarmalıyız diyorum.

'TAYVAN KADAR OLAMAYACAK MIYIZ?'

Şimdi bir ülkeyi ibret olsun diye örnek vermek istiyorum:

Dün Tayvan’da bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü 7.4, ölen insan sayısı sadece 9.

Bizde olsaydı on binleri toprağa verirdik.

Tayvan 1999 depreminde acı bir darbe yiyince gerekli hazırlığı yapmış, ülkeyi depreme dirençli hale getirmiştir. Görüyorsunuz, 7.4 deprem ve sadece 9 can kaybı.

Evet küçük bir yer ama Tayvan kadar olamayacak mıyız? Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...