Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Numan Kurtulmuş'tan G20 Zirvesi'ne damga vuran sözler: İsrail'in BM üyeliğinin askıya alınmasının vakti geldi

Numan Kurtulmuş'tan G20 Zirvesi'ne damga vuran sözler: İsrail'in BM üyeliğinin askıya alınmasının vakti geldi
Fotoğraf Başlığı Numan Kurtulmus'tan G20 Zirvesi'ne damga vuran sözler: Israil'in BM üyeliginin askiya alinmasinin vakti geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'ne İsrail'i hedef aldı. Kurtulmuş, "Bugün artık İsrail’in BM üyeliğinin askıya alınmasını tartışmanın vakti gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Kaydet
a- | +A

İSMAİL KAPAN BREZİLYA- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Brezilya'da katıldığı G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'ne damga vuran bir konuşma yaptı.

Kurtulmuş'un, "Bugün artık İsrail’in Birleşmiş Milletler üyeliğinin askıya alınmasını tartışmanın vakti gelmiştir " ifadeleri gündem oldu. Kurtulmuş'un açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

BAKMADAN GEÇME
Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran köşeye sıkıştı: Asıl silmen gerekeni silmemişsin, çünkü mesajların duruyor
HABER

Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran köşeye sıkıştı: Asıl silmen gerekeni silmemişsin, çünkü mesajların duruyor


"BUNLAR TÜM DÜNYANIN ORTAK SORUNUDUR"

"Bugün Gazze'de, Ukrayna ve Rusya'da, Etiyopya'da, Sudan'da, Yemen'de, pek çok yerde çatışmalar insanları temel haklarından dahi mahrum bırakmaktadır. Bu krizler yalnızca bölgesel sorunlar değil, tüm dünyanın ortak sorunlarıdır. Bugün dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşen haksızlık, insanlığın ortak vicdanını derinden yaralamaktadır.

Bir örnek olarak vermek gerekirse, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanmaması, Gazze'de, Filistin topraklarında ve Lübnan'da süregelen bir devlet terörüne dönüşmüş, kadınların ve çocukların katledilmesine, açlık ve hastalıklarla baş başa kalmalarına yol açmıştır.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine İsrail mesajı: Destek verenler suçların da ortağıdır


"İSRAİL'İN BM ÜYELİĞİ ASKIYA ALINMALI"

İsrail hükümetinin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'i 'istenmeyen adam' ilan etmesi, UNIFIL ve UNRWA gibi kuruluşlar ve onların personellerine karşı giriştiği saldırıları, Birleşmiş Milletler'in işlevinin sorgulanması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu süreç, bugün Filistin davasına saygın bir destek veren Güney Afrika'nın karanlık apartheid döneminde Birleşmiş Milletler tarafından maruz kaldığı uygulamaları hatırlatmaktadır.

O dönemde yaşananlardan hareketle çok açık söylüyorum ki bugün artık İsrail'in Birleşmiş Milletler üyeliğinin askıya alınmasını tartışmanın vakti gelmiştir. Birleşmiş Milletler çatısı altında bir araya gelen ülkelerin ortak iyi etrafında birleşmesinin ve o zamanlar Güney Afrika'ya yapıldığı gibi bugün de İsrail'e karşı durmalarının ne kadar elzem olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum."

BAKMADAN GEÇME
Lübnan
HABER

Lübnan'da askeri kontrol noktası yakınına saldırı! 3 kişi öldü, 7 BM askeri yaralandı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.