Prof. Dr. Naci Görür'den deprem sonrası uyarı! Yeri itibariyle hassas, çalışmalara buradan başlamalı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem sonrası uyarı! Yeri itibariyle hassas, çalışmalara buradan başlamalı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bingöl'de yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depremi, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Görür yaptığı paylaşımda, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" ifadelerini kullandı.

Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. Merkezi Bingöl'ün Kiğı ilçesi olan depremin derinliği 8.47 kilometre olarak ölçüldü. 

Bingöl Valiliği, depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Bingöl'de yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

YERİ İTİBARİYLE HASSAS!

Prof. Dr.Görür yaptığı açıklamada, "Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle." ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/nacigorur/status/1694274815752843644?s=20

HÜKÜMET VE BELEDİYELER ORTAK ÇALIŞMALI

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca düzenlenen "Deprem ve İstanbul" konulu panele katıldı. Burada İstanbul'da beklenen deprem hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, İstanbul'da 1999'dan bu yana inanılmaz derecede depreme hazırlık çalışmaları yapıldığını ancak kentin henüz tam olarak depreme hazır olmadığını söyledi.

Görür, "İstanbul için özel bir kanun çıkartalım. Deprem hazırlığına girilmiş kentlerde depreme hazırlama kanunu çıkartalım. O kanunla birlikte ne tür zorlukla karşılaşıyorsanız (Türkiye) Büyük Millet Meclisi onu çözsün" dedi. Bir kentin depreme hazır olması için hükümet ve belediyelerin irade birliği sağlaması gerektiğini söyleyen Görür, halkın da bu işin içinde olması gerektiğini vurguladı.

İSTANBUL İÇİN '6 BİLEŞEN'İ İŞARET ETTİ

İstanbul'un depreme hazırlanması için 6 bileşen olduğuna işaret eden Görür, bunları, "yönetim sisteminin esasının mikro bölgeleme bazlı olması", "halkın deprem bilincine sahip olması", "altyapının deprem dirençli hale getirilmesi", "riskli yapı stokunun yenilenmesi", "ekosistem ve çevreye zararı önlemeye yönelik hazırlık" ve "ekonomiyi deprem dirençli hale getirme" olarak sıraladı.

MARMARA EKONOMİK OLARAK BİTER

Prof. Dr. Görür, Marmara Bölgesi'nde olası depreme ilişkin, "Beklenen deprem olursa Marmara Bölgesi ekonomik olarak biter. Marmara Bölgesi, Türkiye'nin yüzde 60'a yakın gayrisafi milli hasılasını karşılayan bir yerdir. Burası durursa Türkiye ekonomik olarak diz üstü çöker'' ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...