Sahipsiz kalmadılar! 400 bin kişi deprem çocuklarına 'aile olmak' istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sahipsiz kalmadılar! 400 bin kişi deprem çocuklarına 'aile olmak' istedi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İki bine yakın depremzede çocuğun kayıt altına alındığını belirten Ergüt, 1.865'inin ailesine kavuştuğunu, 1 çocuğun evlat edinildiğini, 4'ünün ise koruyucu aile yanında olduğunu açıkladı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Kürşat Ergüt, Meclis Çocuk Hakları Alt Komisyonunda depremzede çocuklarla ilgili son durumu paylaştı.

Ergüt “1.914 çocuk kayıt altına alındı ve takibi yapıldı. 1.865 çocuk ailesine kavuşturuldu. Hâlâ 3 çocuğumuz hastanede tedavi görüyor. Bu çocuklarımız engelli. Palyatif bakımda tedavileri devam ediyor ve taburcu olmalarını bekliyoruz. 24 çocuk koruma altında. 15 çocuğumuz takip sürecinde vefat etti. 4 çocuğumuz koruyucu aile yanında. Bir çocuğumuz da evlat edinildi” dedi.

KORUYUCU AİLE VE EVLAT EDİNME BAŞVURULARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Ergüt, depremden etkilenen illerde 54 bin 479 çocuğa Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunulduğunu kaydetti. Çifte depremin ardından koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında ciddi artış yaşandığını belirten Ergüt “6 Şubat depremlerine kadar 560 olan evlat edinme başvurusu 5 Kasım itibariyle 70 bin 149’a yükseldi. Yine depreme kadar 669 olan koruyucu aile başvurusu şu an 330 bin 131” bilgisini paylaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...