Son dakika: TSK, 2. Ordu'ya bağlı tüm tugaylar deprem bölgelerine sevk ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: TSK, 2. Ordu'ya bağlı tüm tugaylar deprem bölgelerine sevk ediyor

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından TSK, 2. Ordu'ya bağlı tüm tugayları deprem bölgelerine sevk etti. Ayrıca boşalan tugaylar depremzede vatandaşlarını hizmetine sunulacak.

Türkiye, iki gündür deprem kabus yaşıyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde önce 7,7, 9 sonra ise Elbistan merkezli 7,6'lık bir deprem meydana geldi. Deprem Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili vurdu. Şiddetli deprem asıl tahribatı merkez üs Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'e verdi. En ağır kayıplar bu illerden gelirken Diyarbakır, Adıyaman, Adana, Elazığ, Malatya, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa'da da binalar çöktü.

Ancak zor bir sınavdan geçen Türkiye, her felaket sonrası olduğu gibi yine tek yürek olmasını başardı. Devlet-millet el ele hem enkaz altında insan bırakmamak hem de depremin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumda. Asker ve polisimiz de deprem bölgesinde acıları dindirmek için canını dişine takarak mücadelesini vermeye devam ediyor. 

2. ORDU TUGAYLARI DEPREM BÖLGESİNE

Milli Savunma Bakanlığı, artan ihtiyaçlar doğrultusunda Malatya'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı tüm tugaylar deprem bölgelerine sevk etme kararı aldı. 

TUGAYLAR DEPREMZELERE TAHSİS EDİLECEK

Bölgede bulunan tugaylar ise depremzedelerin kullanımına açılacak.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...