Terörsüz Türkiye bugün yeni bir aşamaya geçiyor! Ortak kurul ilk toplantısını yapacak
Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’un yasalaşmasının ardından; sürecin takip edilmesi, koordinasyonunun sağlanması ve kanun hükümlerinin uygulanmasını izleyecek Kurul, bugün ilk toplantısını yapacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanacak kurulda, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri yer alacak.
"Pazarlık değil devlet projesi"! AK Parti'nin 'Terörsüz Türkiye' bilgilendirme metninde kırmızı çizgiler netleşti
SOSYAL UYUM VE REHABİLİTASYON İÇİN ALT KURUL KURULMASI BEKLENİYOR
Toplantıda yeni oluşturulacak alt kurulların masaya yatırılması bekleniyor. Silah teslimi ve sahadaki teyit mekanizması, adli işlemler, sosyal uyum ve rehabilitasyon süreci gibi konularda alt kurullar oluşturulması öngörülüyor. Oluşturulacak kurullar neticesinde silahların nerede, ne zaman ve hangi yöntemle teslim edileceği, teslim olan örgüt mensuplarının dosyalarını hukuki statüleri, Türkiye’ye dönecek örgüt mensuplarının sosyal uyum ve rehabilitasyon süreçlerinin psikolog, psikiyatrist, hekim ve sosyal hizmet uzmanları eşliğinde kontrolü gibi durumlar takip edilecek.
Terörsüz Türkiye’de yeni süreç başlıyor! Külliye’ye kritik görev, ilk toplantı 24 Ağustos’ta
İHTİYAÇ HALİNDE TOPLANTILARA GEREKLİ KİŞİLER DAVET EDİLECEK
Kurul, ihtiyaç halinde alt komisyonlar oluşturulabilme ve bakanlık, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile gerekli görülen kişilerin Kurul ve komisyon toplantılarına davet edebilme yetkisine sahip.

