Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trafikte yeni dönem başlıyor! Bakan Yerlikaya canlı yayında tarih verdi: Ölümleri sıfırlayacağız

Trafikte yeni dönem başlıyor! Bakan Yerlikaya canlı yayında tarih verdi: Ölümleri sıfırlayacağız
Fotoğraf Başlığı Trafikte yeni dönem basliyor! Bakan Yerlikaya canli yayinda tarih verdi: Ölümleri sifirlayacagiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafikte can kayıplarını 2050 yılına kadar sıfırlamayı hedeflediklerini açıkladı. Yerlikaya, eylem planının uygulanmasında koordinasyon görevini İçişleri Bakanlığı’nın üstlendiğini vurguladı.

Kaydet
a- | +A

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk canlı yayınında trafik güvenliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, trafik kazalarına bağlı can kayıplarının 2050 yılına kadar tamamen sıfırlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Yerlikaya, 2021 ve 2022 yıllarında trafik kazalarında ciddi düşüşler yaşandığını ancak sonrasında rakamların yeniden yükselmeye başladığını ifade etti. Bu artışa karşı kapsamlı bir eylem planı devreye alındı.


Trafikte yeni dönem başlıyor! Bakan Yerlikaya canlı yayında tarih verdi: Ölümleri sıfırlayacağız - 1. Resim
Başlık ResmiTrafikte yeni dönem başlıyor! Bakan Yerlikaya canlı yayında tarih verdi: Ölümleri sıfırlayacağız - 1. Resim

2030'A KADAR YÜZDE 50, 2050'DE SIFIR HEDEFİ

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılında yayımladığı genelgeyle “Güvenli Trafik, Güvenli Türkiye” vizyonunun hayata geçirildiğini hatırlattı.

Böylelikle, Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar trafik kaynaklı ölümlerin %50 oranında azaltılması, 2050 yılında ise tamamen sıfırlanması hedeflerine Türkiye'nin de katıldığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Acı haberi Bakan Yerlikaya duyurdu: Jandarma astsubay şehit oldu
HABER

Acı haberi Bakan Yerlikaya duyurdu: Jandarma astsubay şehit oldu

KOORDİNASYON GÖREVİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA

Eylem planının uygulanmasında koordinasyon görevini İçişleri Bakanlığı’nın üstlendiğini dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Bu yılın ilk aylarında kabinemize, 5 yıllık süreçte geldiğimiz noktayı sundum. Kararlıyız. Trafikte ölümleri sıfırlamak için gerekli tüm adımları atacağız”

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.