Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insan var mı? Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insan var mı? Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonuna kitlenmesiyle uzay istasyonunda insan var mı? soruları merak ediliyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insan var mı? Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda! İşte haberin detayları...

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettabatını taşıyan uzay aracı fırlatmadan yaklaşık 37 saat sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. Gelişmeler sonrası uzay istasyonunda insan var mı? sorusu merak ediliyor. Peki, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insan var mı?

UZAY İSTASYONUNDA İNSAN VAR MI?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu kapsül 37 saat sonra Uluslararası Uzay İstasyonuna kilitlendi. Bu gelişme sonrasu uzay istasyonunda insan var mı? sorusu gündeme geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uyrukları Rus, ABD'li, Japon  Danimarkalı olan 7 astronot var. Gezeravcı'nın ve AX-3 mürettabatının geri kalanıya bu sayı 11'i buldu. Alper Gezeravcı, istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri vermesi bekleniyor. 

ALPER GEZERAVCI UZAY İSTASYONUNDA NE YAPACAK? 

Alper Gezeravcı uzayda geçireceği 14 gün boyunca 13 önemli deney çalışma yapacak. İçlerinde kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar geniş bir yelpazeden deneyler, çeşitli üniversite ve araştırma kurumlarında misyon için hazırlanan TUA VE TUBİTAK Uzay komisyonunca belirlendi. Alper Gezeravcı'nın yaptığı deneyler bilimsel literatüre katkı sağlayacak.Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insan var mı? Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda!

ALPER GEZERAVCI'DAN İLK MESAJ 

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "Türkiye'nin ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce ATA'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir." oldu.

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...