Yangınlar iki kat arttı: Orman Müdürü yangınların sebebini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yangınlar iki kat arttı: Orman Müdürü yangınların sebebini açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Trakya bölgesinde çıkan yangınlar, geçen seneye oranla iki kat arttı. Son 7 ayda 23 bölgede çıkan yangınlarda tam 126 hektar alan zarar gördü. Kırklareli Tarım ve Orman Müdür Mehmet Aksoy, yangınların çıkış sebebini anlattı, vatandaşları uyardı.

Geçen yıl 38 farklı bölgede çıkan yangınlarda 50,8 hektar alanın zarar gördüğü Trakya'da, bu yıl ise 23 bölgede çıkan yangında 126 hektar alan zarar gördü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bu yıl zarar gören alan miktarı, geçen yıla oranla iki kat arttı. Yangınların büyük bölümünün Temmuz ayında çıktığı belirlendi.

Kırklareli Tarım ve Orman Müdür Mehmet Aksoy, yangınların insan kaynaklı olduğunu ifade etti.

Aksoy, yangınların özellikle araçlardan yollara atılan sigara izmaritleri ve cam şişelerden kaynaklandığını söyledi, tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Aksoy, yanan bir ağacı geri getirmenin çok zor olduğunu anlattı, "Ormanla beraber sadece ağaçlar yanmıyor, oradaki bütün flora, fauna zarar görüyor. Canlıların hepsi zarar görüyor. Oradaki biyoşeçitliliğin hepsi zarar görüyor. Dolayısıyla yangın deyip geçmemek lazım. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yangınların sebebi insan kaynaklı" dedi.

Çiftçilerin anız yakmaması gerektiğini söyleyen Aksoy, yangınlara erken müdahalenin önemli olduğunu vurguladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...