Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı!

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İstanbul'da ticari araçlar için 25 Kasım'da başlayan kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde bugün başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri kapsamında, 1 Aralık-1 Nisan döneminde, tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunuyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmamasına karşın kış lastiğinin kullanılması öneriliyor.

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza uygulanacak. Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla 4 bin 69 TL olacak.    

TRAFİK EKİPLERİNDEN 'ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ' DENETİMİ

şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da denetim yapıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, kentin giriş ve çıkış noktalarında araçların kış lastiklerini kontrol etti. Ekipler, araçlarında kış lastiği kullanan sürücülere teşekkür etti.  

Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı!

 

 
 
Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...