Kış lastiği zorunluluğu yoğunluğu arttırdı: Fiyatlar 6-10 bin TL arasında değişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kış lastiği zorunluluğu yoğunluğu arttırdı: Fiyatlar 6-10 bin TL arasında değişiyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul'da ticari araçlara kış lastiği zorunluluğu tarihi 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekildi. Bunun ardından haberi duyan sürücüler oto sanayiye akın etti ve yoğunluk oluştu. Sanayideki ustalar sürücülerin mutlaka kış lastiği taktırması gerektiğini belirterek uyarıda bulundu. İşin fiyat kısmı ise marka ve kalitesine göre değişiklik gösterirken, rakamlar 10 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Düşen hava sıcaklıklarının ardından olumsuz hava kışulları sebbeiyle geçtiğimiz günlerde kış lastiği taktırma zorunluluğu 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekildi. Harekete geçen sürücüler ise oto sanayiye akın etti ve yoğunluk oluştu.

Özellikle ticari taksiler oto sanayiye gelerek araçlarına kış lastiği takmaya başladı. Ustalar sürücülere kış lastiği taktırmaları konusunda uyarılarda bulundu. Fiyatlara gelince,  kış lastiği fiyatları kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Markalarına göre fiyatları değişkenlik gösteren kış lastikleri, ortalama 6 bin TL ile 10 bin TL arasında satışa sunuluyor.

ŞAHSİ ARAÇLARDA ZORUNLUK YOK AMA MUTLAKA TAKTIRIN

Kış lastiği uygulaması ile ilgili bilgi veren Bahadır Caniklioğlu, "Ticari araçlar için İstanbul’da 1 Aralık’ta başlayacak zorunluluk, dün valiliğin yaptığı açıklama ile bir hafta geriye çekildi. Bundan dolayı ticari araçlarda bir yoğunluk yaşıyoruz. Şahsi araçlarda kış lastiği ile ilgili bir zorunluluk yok. Ancak sürücülere kış mevsiminde kış lastiği kullanmalarını öneriyoruz" dedi.

FİYATLAR 6 BİNDEN 10 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Caniklioğlu, "Standart ebattaki dört adet kış lastiği fiyatı ortalama 6 bin lira ile 10 bin lira arasında satılıyor. Kış lastikleri ile yaz lastiklerini değiştirmek isteyenler ise 400 lira ile 650 lira arasında bir değişim ücreti alınıyor" ifadelerini kullandı.

'1 KIŞ LASTİĞİ ARAÇTA 4 KIŞ KULLANILABİLİR'

Kış lastik fiyatlarının hem kalitesine hem de markasına göre değiştiğini belirten Caniklioğlu, "Yerli ürünler ile yabancı markaların arasında fiyat farkları bulunuyor. Sürücülerin kış lastiği kullanmalarını öneriyoruz. Bir kış lastiği bir araç üzerine 4 kış kullanılabilir. 4 sezon sonunda bu lastiklerin değiştirilmesini öneriyoruz. Araçlarını günlük olarak kullananlara kış lastiği öneriyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...