Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu iptal mi, uçuş neden yapılmadı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu iptal mi, uçuş neden yapılmadı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu iptal mi, uçuş neden yapılmadı? | Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de uzay yolculuğuna başlayacaktı. Konu ile ilgili SpaceX’ten açıklama geldi. Peki, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu iptal mi, uçuş neden yapılmadı? Detaylar…

17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlayacaktı. Konu ile ilgili SpaceX’ten açıklama geldi. Peki, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu iptal mi, uçuş neden yapılmadı? Detaylar haberimizde…

ALPER GEZERAVCI'NIN UZAY YOLCULUĞU İPTAL Mİ OLDU?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu iptal olmadı. Hava koşulları nedeniyle fırlatmanın ertelendiğini duyuran SpaceX, gerekli kontroller sağlandıktan sonra 19 Ocak'ta Türkiye'nin ilk uzay yolcususu astronot Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu  Ax-3 misyonunun uzaya gönderileceğini duyurdu.

https://twitter.com/SpaceX/status/1747657133351690565

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini hatırlattı.

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı'nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Pelin18 Ocak 2024 14:09

Astronot olmak isteyen çocukların kahramanı oldu

Beyza18 Ocak 2024 14:08

Sağ salim gitsin gelsin de ertelensin gerekirse

Sonraki Haber Yükleniyor...