Aylin Kotil kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aylin Kotil hangi partiden?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aylin Kotil kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aylin Kotil hangi partiden?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz Aylin Kotil hakkında detaylar araştırılmaya başlandı. Arama motorlarında ise Aylin Kotil kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aylin Kotil hangi partiden? soruları aratılıyor.

Aylin Kotil'in hayatı merak ediliyor. Son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz Aylin Kotil kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aylin Kotil hangi partiden? Detaylar...

AYLİN KOTİL KİMDİR?

Aylin Kotil, 31 Mart 1970 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Türk eğitimci ve siyasetçidir. 2014 yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı için CHP'nin adayı olmuştur.

31 Mart 1970 tarihinde İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Cihangir semtinde doğan Kotil, Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Gündoğdu beldesinin Veliköy nüfusuna kayıtlıdır. Aylin Kotil’in babası 1964 yılında Batı Almanya’ya gitmiş, Ford fabrikasında çalışırken genel müdürün sekreteri Christina ile tanışmış, 1966 yılında evlenip, İstanbul’a gelmişlerdir. Babası Necdet Kotil ve annesi Christina Kotil'dir. Aylin Kotil ayrıca, eski İstanbul belediye başkanlarından Aytekin Kotil 'in yeğenidir. 

İlkokulu Bakırköy Pilot Cengiz Topel İlkokulunda bitirdikten sonra orta ve liseyi Ataköy Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. ABD Strayer Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı ve ABD'deki bir uzaktan eğitim kurumu olan Capella Üniversitesinde doktorasına başladı. Ayrıca Marmara Üniversitesi'de iki yıl dinler tarihi ve iki yıl da Osmanlı Tarihi dersleri almıştır.

AYLİN KOTİL EVLİ Mİ?

1993 yılında, Mustafa Sarıgül ile evlendi. Bu evlilikten bir oğlu oldu. Sarıgül'den 2008 yılında ayrılan Kotil, oğlunun velayetini de kazandı.[9] Kotil, 17 Ekim 2012 tarihinde spor eğitmeni Çağlar Yıldırımer (d.1979) ile evlendi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...