BESYO TYT mi AYT mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BESYO TYT mi AYT mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

BESYO hangi puan türüyle alıyor 2024 TYT mi AYT mi? soruları hız kazandı. Üniversite sınavına kısa bir süre kala öğrenciler okuyacakları bölüm hakkında araştırmalara başladı. Peki, BESYO puan türü nedir? TYT mi AYT mi gereklidir? BESYO TYT sınavı yeterli midir? Beden Eğitimi Öğretmenliği TYT mi AYT mi? İşte detaylar.

BESYO hangi puan türü ile alıyor, soruları hız kazandı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okumak isteyen öğrenciler, üniversite sınavı hakkında araştırmalara başladı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (Fakülte) lisans programları için TYT, AYT detayları merak ediliyor. Peki, 4 yıllık Besyo için TYT yeterli mı? AYT mi? TYT mi? Besyo İçin AYT gerekir mi ? Besyo TYT Sınavı Yeterli Midir? 

BESYO TYT mi AYT mi? - 1. Resim

BESYO TYT Mİ AYT Mİ?

2024 yılında Besyo -Spor Bilimleri Fakülteleri hangi puan türüyle öğrenci alacak, sorusuna cevap aranıyor. Besyo TYT ile öğrenci almaktadır. Öğrenci sadece yetenek sınavı ile BESYO okumak istiyorsa sadece TYT sınavına girmesi yeterli olacaktır. Eğer yetenek sınavına girmeden ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme ile BESYO veya spor bilimleri fakültesi kazanmak istiyorsa AYT sınavına girmesi gereklidir. 

BESYO TYT mi AYT mi? - 2. Resim

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ HANGİ PUAN TÜRÜ İLE ALIYOR?

Yetenek sınavına girerek beden eğitimi ve spor öğretmenliği okumak isteyen adayların TYT sınavına girmeleri gerekiyor. ÖSYM tercihi ile beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü okumak isteyen adayların ise AYT-EA sınavına girmeleri gerekiyor. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü hem TYT hem de AYT-EA puan türü ile öğrenci almaktadır.

BESYO TYT mi AYT mi? - 3. Resim

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...