Dr. Osman Cevdet Akçay kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Cevdet Akçay'ın mesleği nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dr. Osman Cevdet Akçay kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Cevdet Akçay'ın mesleği nedir?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası başkan yardımcısı olan Cevdet Akçay'ın kim olduğu merak edilenler arasında yer almakta. Vatandaşlar ise Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından TCMB Başkan yardımcısı olan isim hakkında Cevdet Akçay kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Cevdet Akçay'ın mesleği nedir? araması yapıyor.

Gündemde yer alan isimler arasında olan Cevdet Akçay'ın kim olduğu ve nereli olduğu merak edilenler arasında yer aldı. Merkez Bankası başkan yardımcısı olan isim ile ilgili Cevdet Akçay kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Cevdet Akçay'ın mesleği nedir? soruları araştırılmaktadır.

CEVDET AKÇAY KİMDİR?

Cevdet Akçay, 1961 senesinde Trabzon'da dünyaya geldi. 1983 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirmiştir. he City University of New York, The Graduate School and University Center'da ekonomi bölümünde 1990 yılında M.Phil ve 1992 yılında doktora derecesini aldı.

Kariyerine The City University of New York, The Graduate School and University Center’da doktora asistanı olarak başladı. Akçay, Hunter College ve Baruch College’da öğretim görevlisi, 1990-1991 yıllarında Manhattan College, New York’da misafir öğretim üyesi olarak görev almıştır. 1992 senesinde ise Boğaziçi Üniversitesinde yardımcı doçent olmuştur. 2001 senesinde Koç Üniversitesine tam zamanlı öğretim üyesi olmuştur.

2009 senesine kadar ilk Koçbank ardından da Yapı ve Kredi Bankası başekonomistliği görevlerini birlikte götürmüştür. Temmuz-Ekim 2018’de T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, 2018-2023 aralığıda Fiba Group, Holding ve Banka’da danışmanlık yapmıştır. 28 Temmuz 2023 yılında ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...