İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı
İsrail, Gazze, Protesto, Insani Yardım, Filistin, İsrail Saldırısı, Haber
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze’ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda saldırı düzenlemesine dünyanın birçok yerinden tepki yağdı. Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerde de protesto gösterileri düzenlenirken, İsrail'in saldırılarının durdurulması istendi. Öte yandan Batı medyası Netanyahu hükümetinin filoya yönelik saldırısını görmezden gelerek manşetlere taşımadı.

Ablukayı kırmak ve insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye doğru yol alan Küresel Sumud Filosu'na İsrail tarafından yapılan saldırılara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde İsrail'in saldırganlığının durdurulması yönünde protesto gösterileri düzenlendi.

İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 1. Resim

TÜRKİYE'DE BİRÇOK İL SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Türkiye'nin birçok şehrinde İsrail'in Sumud Filosu'na saldırısı protesto edildi. Ellerinde Filistin bayrağı taşıyan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının sona erdirilmesini istedi.


İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 2. Resim

TUNUS

Tunus'ta da İsrail'in Sumud Filosu'na saldırısı protesto edildi. Mağrib Sumud Kafilesi'nin çağrısıyla başkent Tunus’un merkezinde yer alan Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan göstericiler, İsrail’in Küresel Sumud Filosuna saldırısını protesto etti.


İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 3. Resim

LİBYA

Libya'nın başkenti Trablus'ta da gösteriler düzenlendi. Trablus'taki Cezayir Meydanı'nda toplanan çok sayıda Libyalı, Filistin ve Libya bayrakları taşıyarak İsrail'i protesto eden sloganlar attı.


İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 4. Resim

YUNANİSTAN

Yunanistan’ın başkenti Atina’da İsrail donanmasının Sumud Filosu’na yönelik saldırısı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı önünde düzenlenen protesto gösterisiyle kınandı. Gösteriye katılanlar, saldırıya tepki göstererek İsrail karşıtı sloganlar attı.


İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 5. Resim

İTALYA

İtalya'nın Milano ve Roma kentlerinde de İsrail'in Sumud Filosu’na yönelik saldırısı, düzenlenen protesto gösterisiyle kınandı. Gösteriye katılanlar, saldırıya tepki göstererek İsrail karşıtı sloganlar attı.


İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 6. Resim

MEKSİKA

Meksika'nın başkenti Meksiko'da, İsrail donanmasının Global Sumud Filosu’na yönelik saldırısı, düzenlenen protesto gösterisiyle kınandı. Filistin bayrakları ve pankartlarla gösteriye katılanlar, saldırıya tepki göstererek İsrail karşıtı sloganlar attı.


İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 7. Resim

ARJANTİN

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te sosyal hareketler ve insan hakları örgütleri, İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik askeri müdahalesini kınamak için yürüyüş düzenledi. Göstericiler, Plaza de Mayo’da hükümet binası önünde toplandı ve daha sonra İsrail Büyükelçiliği önüne yürüdü.


BATI MEDYASI GÖRMEZDEN GELİYOR

İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısına dünyanın birçok yerinden tepki yağarken, Batı kanalları olaya göz yumarak manşetlerine taşımadı. 

İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 8. Resim

Almanya merkezli Bild Gazetesi'nin gündeminde spor yer alırken, Kanada medyasında şempanze araştırmacısı Jane Goodall'ın ölümü yer aldı.

İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 9. Resim

ABD basınının manşetlerinde de Sumud Filosu'na yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili bir haber yer almadı.

İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan Sumud Filosu'na saldırdı! Birçok ülkede protestolar başladı - 10. Resim

 

FRANSA: İSRAİL, YENİ BİR KORSANLIK EYLEMİNDE BULUNDU

Fransa'da muhalefetten Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırısını kınadı.
LFI'den yapılan yazılı açıklamada, "Bu gece, İsrail ordusu 40'tan fazla ülkeden yüzlerce katılımcının olduğu Küresel Sumud Filosu'na karşı yeni bir korsanlık eyleminde bulundu." ifadelerine yer verildi.

İRAN, SALDIRIYI TERÖR EYLEMİ OLARAK NİTELEDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail'in Sumud Filosu'na yönelik saldırısını kınadı. İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Bekayi saldırıyı, "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

HAMAS'TAN KINAMA: HAİN BİR SALDIRI, KORSANLIK SUÇU VE TERÖRİZM

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilere saldırması, aktivistleri ve gazetecileri alıkoyması "hain bir saldırı, korsanlık suçu ve terörizm" olarak nitelendi.

Açıklamada, "İsrail ordusunun Sumud Filosu'na karşı başlattığı bu barbarca saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz ve İsrail donanmasının filoyu engellemesi, dünyanın tüm özgür halkları tarafından kınanması gereken bir suç eylemidir" ifadesi kullanıldı.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞERİF: SALDIRI, ULUSLARARASI HUKUKUN İHLALİ

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıyı kınadığını belirterek, "Pakistan, 44 ülkeden 450'den fazla insani yardım gönüllüsünü taşıyan Küresel Sumud Filosu'na İsrail güçleri tarafından yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Bu saldırı, uluslararası hukukun ve insan haklarının açıkça ihlalidir." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE: VATANDAŞLARIMIZIN AİLELERİYLE TEMAS HALİNDEYİZ

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiliz hükümetinin İsrail'in filoyu ele geçirmesinden "çok endişeli" olduğunu belirterek, İsrail yetkililerine durumun güvenli bir şekilde çözülmesi gerektiğini açıkça belirttiğini söyledi.

Açıklamada, "Sumud Filosu'ndaki durumdan çok endişeliyiz, olayda yer alan çok sayıda İngiliz vatandaşının aileleriyle temas halindeyiz" denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...