Fırat Nehri nereden doğuyor, nereye dökülüyor? Fırat Nehri güzergahı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fırat Nehri nereden doğuyor, nereye dökülüyor? Fırat Nehri güzergahı

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Güneybatı Asya'nın en uzun ırmağı Fırat Nehri'nin nereden doğduğu araştırılıyor. Erzincan'da gerçekleşen toprak kayması sonucu oluşan maden kazası sonrası konuya ilişkin araştırmalar arttı. Fırat Nehri nereden doğuyor, nereye dökülüyor? sorusunun detayları haberimizde...

Erzincan'daki Fırat Nehri nereden doğuyor merak ediliyor. Fırat Nehri güzergahı, nereden doğuyor ve nereye dökülüyor sorularının cevapları araştırılıyor.

FIRAT NEHRİ NEREDEN DOĞUYOR?

Güneybatı asyanın en uzun ırmaklarında Fırat Nehri jeopolitik konumu açısından da önemli nehirlerden biridir. Mezopotamya'nın kurulduğu bölgelerden biri Fırat Nehri'nin başlangıç noktaları; Murat Nehri ve Karasu Nehri'dir. Bu nehirler Elazığ sınırlarında birleşerek Fırat Nehri'ni oluşturuyor. 

Fırat Nehri, Erzincan'ın Aykurt beldesinden doğar. Erzincan'dan doğan Fırat Nehri; Erzincan, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa'dan geçerek Suriye ve Irak topraklarına giriyor. Fırat Nehri, Irak'ta Dicle Nehri ile birleşerek Basra körfezine dökülür. Fırat ve Dicle nehirlerinin birleşimine ise Şattülarap nehri denir. 

FIRAT NEHRİ NEREYE DÖKÜLÜYOR?

Fırat Nehri, Erzincan, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa'dan geçerek Suriye ve Irak topraklarına girer. Irak üzerinden Dicle Nehri ile birleşerek Basra körfezine dökülür. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...