Ramazan’ın 3. akşamı yapılacak ibadetler! Üçüncü gün okunacak dualar, çekilecek tesbihler, kılınacak namazlar! Bugün hangi ibadeti yapmalıyım?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ramazan’ın 3. akşamı yapılacak ibadetler! Üçüncü gün okunacak dualar, çekilecek tesbihler, kılınacak namazlar! Bugün hangi ibadeti yapmalıyım?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ruhumuzun dünyadan soyutlanıp, maddi ve manevi olarak doyduğu, sofraların bolluk ve bereketle hazırlandığı Ramazanın 3. günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler, kılınacak namazları derledik. Peki Ramazan’ın 3. Günü okunacak dualar nelerdir, bugün hangi ibadetleri yapmalıyım? Ramazan’ın üçüncü günü çekilecek tesbihler, kılınacak namazlar ve yapılacak ibadetler...

Ramazan, Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Bu ayı tam anlamıyla yaşayarak eda eden Müslümanlar normal zamandan fazla olarak Allah’a daha çok yakınlaşmaktadır ve ona ibadetlerini yerine getirip Allah’ı hoşnut etmektedirler. İşte size yardımcı olması açısından hazırladığımız haberimiz sizlerle. Ramazan’ın 3.Günü okunacak dualar nelerdir? Ramazan’ın 3. Günü çekilecek tesbihler nelerdir? Ramazan’ın 3. Günü yapılacak ibadetler nelerdir?

RAMAZAN'IN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

Ramazan’da teravih namazından sonra evde kılınacak olan nafile namazlar vardır. Ramazan’ın 3. Gününde 10 rekat namaz kılmak ve namazda her rekatta Fatih Suresinden sonra 50 defa ihlas suresi okumak oldukça faziletlidir.

Ramazan’ın 3. Gününde özellikle sahur ve iftarda okunması gereken bazı dualar vardır. Fakat bu duaların yanında kişinin peygamber efendimizi örnek alarak ettiği duaları etmesi oldukça sevaptır.

Ramazan’ın üçüncü günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler, kılınacak namazlar! Bugün hangi ibadeti yapmalıyım? - 1. Resim

Bunlar:
"Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim." (Müslim, "Zikir", 72) 

"Ey Allahım kötü ahlâklı olmaktan, kötü işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım." (Tirmizî, "Dua", 126)

Allâhümme Rabbenâ âtinâ fid-dünyâ hasenetevve fil-âhırati haseneh. Ve kınâ azâben-nâr.
Anlamı: Ey Allah'ım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru.
(Buhârî, De'avât, 55)

Allâhümme innî es'elükel-hüdâ vet-tükâ vel- 'afâfe vel-ğınâ.
Anlamı: Allah'ım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği istiyorum.
(Müslim, Dua, 72; İbn Hıbbân, Ed'ıye, No: 900)

Ramazan’ın üçüncü günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler, kılınacak namazlar! Bugün hangi ibadeti yapmalıyım? - 2. Resim

Allâhümme kanni'nî bimâ razektenî ve bâriklî fîhi ve ahlif 'aleyye külli ğâibetin-lî bihayr.
Anlamı: "Allah'ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle." (Hâkim, De'avât, No:1878)
Gibi dualardır. Bunun yanında kişi gönlünden nasıl dua etmek isterse de o şekilde edebilir. Buna örnek olarak: “Allah’ım bize bugün zeka ve uyanıklık ver. Yarabbi bizi cahillikten batıl işlerden uzak eyle. Sen en cömertlerin en cömerdisin. Yarabbi bugün yeryüzüne indirdiğin güzelliklerden bize de ver Allah’ım” şeklinde duasını yaptığında Allah o duaya cevap verecektir.

RAMAZAN AYININ 3. GÜNÜ OKUNACAK OLAN TESBİHATLAR

Ramazan ayının 3. Gününde çekilecek tesbihlerde bol bol tövbe-i istiğfar edilmeli ve bunun yanında “ Ya Erhame’r Rahimin” (Ey Merhametlilerin en merhametlisi) tesbihi çekilmelidir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...