Selçuk Özdağ kimdir? Hangi partiden? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Selçuk Özdağ kimdir? Hangi partiden? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Selçuk Özdağ hakkında merak edilenler Selçuk Özdağ kimdir? Hangi partiden? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli? soruları ile araştırıldı. Detaylar...

7 Ağustos 1958 yılında dünyaya gelen Selçuk Özdağ'ın hayatı merak ediliyor. Son zamanlarda vatandaşın gündeminde yer alan isim ile ilgili merak edilenler haberimizdedir. Peki, Selçuk Özdağ kimdir? Hangi partiden? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Ahmet Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 yılında Keskin'de doğan Türk siyasetçi, akademisyen ve eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) genel başkan yardımcısıdır.

13 Eylül 2015 yılında genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Özdağ, ilk kez 2011 Türkiye genel seçimlerinde Manisa milletvekili olarak meclise girdi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Manisa milletvekili olarak tekrar meclise girmiştir. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen genel seçimde CHP'den milletvekili seçilmiş, 31 Mayıs 2023 günü istifa ederek yemin etmek üzere Gelecek Partisi'ne geçti. 6 Temmuz 2023 yılında Saadet ve Gelecek Partilerinin mecliste ortak bir grup kurabilmesi için Saadet Partisine katılmıştır. 

Selçuk Özdağ kimdir? Hangi partiden? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli?

13 Eylül 2019 yılında AK Parti üyeliğinden istifa etti. 12 Aralık 2019 tarihinde eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında katıldı.25 Aralık 2019 tarihinden 2023 yılında partiden istifa edene kadar Genel Başkan Yardımcısı ve Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev almıştır.2023 yılındaki partiden istifasının ardından Saadet Partisi'ne geçerek siyasi kariyerine devam etti.

SELÇUK ÖZDAĞ EVLİ Mİ, KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

 

 

 

SELÇUK ÖZDAĞ KAÇ YAŞINDA?

Özdağ, 7 Ağustos 1958 senesinde dünyaya geldi. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...