Fatih Altaylı tutuklandı mı, neden? Altaylı neden ceza aldı, ne oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fatih Altaylı tutuklandı mı, neden? Altaylı neden ceza aldı, ne oldu?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dün ifadeye çağırılan Fatih Altaylı ile ilgil detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar ise arama motorlarında Fatih Altaylı tutuklandı mı, neden? Altaylı neden ceza aldı, ne oldu? araması yapıyor. Detaylar..

Gazeteci Fatih Altaylı, söylediği sözlerin ardından tepki çekmesiyle beraber gündeme geldi. Peki, Fatih Altaylı tutuklandı mı, neden? Altaylı neden ceza aldı, ne oldu?

FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI MI, NEDEN?

Gazeteci Fatih Altaylı'ya, Sabahattin Şirin’e hakaret gerekçesiyle  7 ay hapis cezası verildi. İstinaf Mahkemesi gönderilen karar onanırsa Altaylı'ya 7 ay hapis cezası kesinleşecek.

İddianamede, Fatih Altaylı’nın 2019 senesinde katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray taraftar grubunun lideri Muzaffer Şirin için, "UltrAslan dediğin ilk yıllardaki taraftar grubu olsa sorun değil. Ama artık tarikat liderleri ile takılan karanlık tiplerin yanında gezen garip bir oluşum haline geldi. En azından yöneticileri öyle" şeklinde açıklamalar yaptığı belirtildi. İddianamede, Altaylı'nın 2020 ve 2021 yıllarında da köşe yazılarında Şirin'e yer verdiği, bu yazılarda hakarete varan sözler sarf ettiği ifade edildi. 

Altaylı, savcılıktaki ifadesinde takipsizlik kararı verilmesini istedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Yazımın tamamı incelendiğinde hakaret etmediğim anlaşılacaktır. Ben kendisini Sabahattin adıyla bilirdim. Bahse konu yazıların sebebi, taraftar liderliğine yakışmayacak tutum ve davranışları görmem sebebiyledir. Ben kendisinin sosyal medya hesaplarında şu anda kaçak durumda olan suç örgütü yöneticiliği ile yargılanan Sedat Peker ile çekilmiş fotoğraflarını görmemden ve yine tarikat liderleri ile çekilmiş fotoğraflarını görmemden dolayı, bu görüntüleri sporla bağdaştıramadığımdan dolayı, eleştirmek için bu yazıları yazdım. Maksadım, sporla bu konuların bir araya gelmesini eleştirmekti. Beraatimi talep ederim.”

Savcı, esas hakkındaki görüşünde, Altaylı’nın cezalandırılmasını istedi. İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi de bu talebi yerinde görerek, Altaylı’yı hapisle cezalandırdı. Kararda, Altaylı’nın daha önce de bu suçu işlemesi göz önüne alınarak cezanın ağırlaştırıldığı da belirtildi.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...