İran'da patlamada ölü, yaralı var mı? SON DAKİKA! İran'da neden patlamalar oldu? Kasım Süleymani kimdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İran'da patlamada ölü, yaralı var mı? SON DAKİKA! İran'da neden patlamalar oldu? Kasım Süleymani kimdir?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

3 Ocak günü İran'da meydana gelen patlamaların ardından arama motorlarında İran'da patlamada ölü, yaralı var mı? SON DAKİKA! İran'da neden patlamalar oldu? Kasım Süleymani kimdir? soruları aratıldı.

Bugün İran'da meydana gelen patlamalardan sonra arama motorlarında İran'da patlamada ölü, yaralı var mı? SON DAKİKA! İran'da neden patlamalar oldu? Kasım Süleymani kimdir? soruları araştırıldı. Detaylar...

İRAN'DA PATLAMADA ÖLÜ, YARALI VAR MI?

İran'da Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıldönümünde mezarının yakınlarında iki patlama sesi gelmesiyle beraber ölü, yaralı var mı? soruları merak edildi. İlk edinilen bilgilere göre Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında medyana gelen patlamada en az 50 ölü çok sayıda ise yaralı olduğu kaydedildi.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

Kasım Süleymani, Mart 1957, Kirman - 3 Ocak 2020, Bağdat, İranlı askerdir. Yoksul ve köylü bir ailede doğan Süleymani, 1979 yılında İran İslam Devrimi'nden sonra kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katıldı. İran-Irak Savaşı'nda görev aldıktan sonra Kirman Eyaleti Devrim Muhafızları komutanı oldu. 1998 yılından 2020 yılındaki ölümüne kadar ise, yurt dışı operasyonlar ile ilgilenen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı olarak görev yaptı. 3 Ocak 2020 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin İHA'lar ile Bağdat Uluslararası Havalimanı'na düzenlemiş olduğu saldırı sonucunda öldü. ABD yetkilileri, Süleymani'nin 29 Aralık 2019'da ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği çevresinde yapılan protesto gösterisinin arkasındaki kişi olmasını, İHA saldırısının nedeni olarak açıkladı.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...