Isınmada yüzde 25 tasarruf sağlıyor! Kendi imkanlarıyla ısıtma cihazı geliştirdi: Sipariş almaya başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Isınmada yüzde 25 tasarruf sağlıyor! Kendi imkanlarıyla ısıtma cihazı geliştirdi: Sipariş almaya başladı

Hayatın İçinden Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, faturalara katkıda bulunacak keşfiyle vatandaşa hizmet etmeye hazırlanıyor. Elektrikle çalışan tasarruflu kombi geliştiren Taşbaşı, buluşu hakkındaki detayları anlattı.

Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, çocukluğundan bu yana bir şeyler keşfetme merakını mesleğe dönüştürdü. 50 yılda 58 farklı buluşa imza atan Taşbaşı şimdi de faturalara katkıda bulunacak keşfiyle vatandaşa hizmet etmeye hazırlanıyor.

BULUŞLARI SAY SAY BİTMİYOR

Yıllar önce Erzurum Emniyet Müdürlüğünden emekli olan elektrik teknisyeni ve 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı, daha önce "akıllı priz", "klimalı şapka, elektrik kayıp kaçağını önleyen cihaz, soğuk havalarda otomobillerde donan mazotu ısıtan ekipman ve soba zehirlenmelerini önüne geçmek için "jel" gibi ürünler geliştirmişti.

ELEKTRİKLE ÇALIŞAN TASARRUFLU KOMBİ 

Soğuğu ve uzun kış ayları ile meşhur Erzurum’da vatandaşlar yavaş yavaş kombilerini, kalorifer kazanlarını ya da sobalarını yakmaya başlarken, gelecek yüksek faturalar şimdiden korkutmaya başladı. Ebubekir Taşbaşı, Erzurumluların uzun süren soğuk kış aylarındaki fatura ve ısınma korkusunu az da olsa hafifletmek için kafa yordu. Sonunca elektrikle çalışan ve ısınmada yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlayan bir ısıtma cihazı geliştirdi. Taşbaşı, şimdilerde gelen cihaz talepleri karşısında mutlu olduğunu söyledi.

Isınmada yüzde 25 tasarruf sağlıyor! Kendi imkanlarıyla ısıtma cihazı geliştirdi: Sipariş almaya başladı

50 YILDA 58'DEN FAZLA BULUŞ

Taşbaşı, geliştirdiği cihazın evlerde ya da iş yerlerinde rahatça kullanılabileceğini belirterek, "Tesisat ya da sistemde hiçbir değişiklik olmuyor. Doğal gaza da gerek yok. Geliştirdiğim cihaz kombi yerine geçiyor. Şu anda sadece ısınmada kullanılıyor. Ancak istenirse mutfak ya da banyolardaki su ihtiyacını gidermede de kullanılacak hale getirebilirim. Özellikle Erzurum gibi soğuk bir yerde şehir merkezi başta olmak üzere köylerde de rahatça kullanılacak ve daha düşük faturalara katkıda olacak bir cihaz geliştirdim. 50 yıla 58’den fazla buluş sığdırdım. Vatandaşlar sağ olsun uygun fiyata mal ettikleri için buluşlarıma rağbet gösteriyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...