Kan lekesine kesin çözümler! Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Kan lekesi nasıl çıkarılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kan lekesine kesin çözümler! Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Kan lekesi nasıl çıkarılır?

Hayatın İçinden Haberleri

En inatçı lekelerden birisi kan lekesidir. Kan lekesi pek çok kişinin aklını karıştırsa da aslında çözümü olan bir durumdur. Kan lekesinden kurtulmak isteyenler arama motorlarında “Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Kan lekesi nasıl çıkarılır?” sorularının cevaplarını arıyorlar. İşte, kan lekesine kesin çözümler…

Kan lekesi en zor lekelerden birisidir. Kıyafetlere, halıya ve birçok yere bulaştığında çıkması oldukça zordur. Kan lekesi olan ve daha sonra kuruyan lekelerin çıkması daha zor bir hal almaktadır. Kan lekesi olan yüzeyi bildiğimizde leke ile daha iyi bir mücadele verebiliriz. Örneğin bir kumaşa döküldüyse ve o kumaşın türünü biliyorsanız ona göre lekeye müdahale edebilirsiniz. Her şeyden önce yapmamanız gereken en önemli şey lekeyi sıcak suyla temizlemeye çalışmamanızdır. Kan lekesi yeniyse üzerine hemen soğuk su dökerseniz kanın kumaşa nüfus etmesini önleyebilirsiniz.

KAN LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Kan lekesi en can sıkıcı lekelerden birisidir. Gün içinde tıraş olurken veya yürürken insanlar küçük yaralar alabilirler bunların sonunda özellikle beyaz tişört gibi belirgin renklerde elbiseler kan lekesi olabilir. İşte kan lekesi için çözümler…

Soğuk su ile yıkayın

Kan lekesi olduğu anda kıyafet ve kumaşı soğuk su altında yıkadığınızda kanın kumaşa nüfus etmesinin önüne geçebilirsiniz. Kesinlikle sıcak su kullanmamanız gerekiyor. Kıyafetleri soğuk sudan geçirdikten sonra mutlaka çamaşır makinesinde yıkamanız gerekmektedir.

Kan lekesi taşınmaz yüzeylerde ise nemli bir bezle güzelce çitileyebilirsiniz.

Karbonatla temizleyin

Özellikle kan lekesinin en belirgin olduğu yerler halılardır. Halılardan kan lekesini çıkarmanın en etkili yollarından birisi karbonatla temizlemektir. Halının üzerine karbonat dökerek nemli bir süngerle çitileyebilirsiniz. Bu yöntemi koltuk ve sandalyede de kullanabilirsiniz.

Oksijenli Su (Hidrojen proksit)

Bu yöntem ile kurumuş lekeleri olmasa bile taze kan lekesini çıkarabilirsiniz. Fakat oksijen su kullanırken mutlaka hangi kumaş üzerinde kullandığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde leke bırakabilir.

Kan lekesine kesin çözümler! Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Kan lekesi nasıl çıkarılır?

KURUMUŞ KAN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Beyaz sirke

Kurumuş kan lekeleri en zor lekeler arasında yer alır. Kurumuş kan lekesini çıkarmanın en püf noktalarından birisi isi beyaz sirke kullanmaktır. Halı ve koltuk üzerinde yer alan kurumuş kan lekelerini çıkarmak için sprey şişe kullanabilirsiniz. Beyaz sirke lekelerin aşınmasını ve temizlenmesini sağlar.

Tuzlu su

Kurumuş kan lekesi olan kumaşları tuzlu suya batırabilirsiniz. Bunu yapmak için litre başına iki ila beş yemek kaşığı tuzu soğuk suda karıştırmanız yeterli olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...