Murat Kurum kimdir, aslen nereli? Murat Kurum'un eşi ne iş yapıyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Murat Kurum kimdir, aslen nereli? Murat Kurum'un eşi ne iş yapıyor?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti'nin İBB adayı olması beklenen Murat Kurum hakkında merak edilenler arama motorlarında Murat Kurum kimdir, aslen nereli? Murat Kurum'un eşi ne iş yapıyor? soruları ile araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İBB adayını açıklayacak.

Yerel seçime kısa süre kala İBB adayı olacak isim merak edilirken AK Parti'nin adayının Murat Kurum olması bekleniyor. Gündeme gelen isim ile ilgili merak edilenler arasında ise Murat Kurum kimdir, aslen nereli? Murat Kurum'un eşi ne iş yapıyor? soruları yer aldı.

MURAT KURUM KİMDİR?

7 Mayıs 1976 yılında dünyaya gelen Murat Kurum, İnşaat Yüksek Mühendisi ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıdır. Konya Gazi İlkokulu’nda eğitim gören Murat Kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışan babasının Mardin’e tayini çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda devam etti. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi. 1999 senesinde Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam ediyor.

MURAT KURUM NERELİ?

Murat Kurum 1976 yılında Ankara'da dünyaya geldi.

MURAT KURUM'UN EŞİ ŞENGÜL KURUM NE İŞ YAPIYOR?

2000 yılında Şengül Kurum ile evlenen Murat Kurum, 3 çocuk babasıdır. Şengül Kurum, Matematik öğretmenidir. 

AK PARTİ İBB ADAYI BUGÜN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken AK Parti'nin merakla beklenen İstanbul adayı bugün açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek toplantının ardından 12’si büyükşehir olmak üzere 28 şehrin belediye başkan adayını açıklayacak. İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun, Ordu, Giresun, Elâzığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Artvin, Bayburt, Yalova ve Isparta ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. Bugün yapılacak olan toplantı saat 14.00'da başlayacak.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...