Naci Görür İstanbul depremi açıklaması nedir? İstanbul'da deprem bekleniyor mu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Naci Görür İstanbul depremi açıklaması nedir? İstanbul'da deprem bekleniyor mu?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Deprem bilimcilerin sürekli olarak tartıştığı konulardan olan İstanbul depremi hakkında açıklamalar devam ediyor. İstanbulluların korkusu olan İstanbul depremi hakkında araştırmalar devam ediyor. Naci Görür'ün deprem açıklaması da araştırıldı. Peki, Naci Görür İstanbul depremi açıklaması nedir? Bu ilçelerde 9 şiddetini bulacak! İstanbul'da deprem bekleniyor mu?

Naci Görür İstanbul depremi hakkında açıklamada bulundu. Olası Marmara depremiyle ilgili sürekli uyarılarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün İstanbul'u etkileyecek depremle ilgili açıklaması merak ediliyor. Arama motorlarında ise Naci Görür İstanbul depremi açıklaması nedir? Bu ilçelerde 9 şiddetini bulacak! İstanbul'da deprem bekleniyor mu? araması yapıldı.

NACİ GÖRÜR İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI NEDİR?

Naci Görür, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsim vermeyeceğim ama onlar uzman değil, bilimsel de değil" diyerek, "Uzman dediğin zaman konuştuğu konu üzerinde çalışmış, gözlem yapmış, veri toplamış, o verileri incelemiş, yorumlamış, bilim süzgecinden geçmiş, çalışması uluslararası saygın bir dergide yayınlanmış olmalı. Bu bilimsel bir çalışmadır ve dolayısıyla bir uzmanın yapabileceği bir şeydir" şeklinde konuştu. 

Ve sözlerine şöyle devam etti:

"Marmara hakkında bir şey söylemek için, teknoloji, olanak, yeraltı, deniz üstü bütün çalışmaları ve verileri toplamış olmak lazım ki bu bir kişinin yapabileceği bir şey değil. Bütün bu araştırmaları yapan Türk tarafının başkanı benim. Ben bir şey dediğim zaman arkamda 8 uluslararası, 2 tane ulusal geminin verilerine dayanarak söylüyorum. Bir de bu araştırmalarda iki denizaltı kullanmışız. Denizin altında 1200 metre dalıp, günde 7 saat çalışmışız. Binlerce kilometre sismik almışız. Bütün dünyaya da yayınları biz yapmışız. O insanları sayarız, severiz, başımızın üzerinde yeri var, ayrı. Ama bunu diyen kişilere şunu sormak lazım: Bu verileri hangi uluslararası saygın bilim platformunda yayınladın da diğer bilim insanları farkında değil? Biz AB fonlarından 80-90 milyon Euro’luk araştırma yaptık. İngilizlerin, İtalyanların, Fransızların TÜBİTAK ayarındaki kurumları bunun arkasında oldu."

İstanbul depreminin etkilerin ile ilgili ise "İstanbul’da kanalizasyon ve içme suyu yan yana gider. Depremde bunlar kırılır, tahrip olur, kanalizasyon içme suyu şebekesine karışır. Salgın hastalık gırla gider. Sular kesilir, hijyen kalmaz. İnsanlar susuzluk çeker. Su getirip halka dağıtmak büyük problem olur, yollar kapalı olur. İnsanlar yıkanamaz" dedi. 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...