Sağlık Ocağı öğle arası saati kaç? Aile Hekimliği öğle arasında kaçta kapanıp, açılıyor? ASM ÇALIŞMA SAATLERİ

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sağlık Ocağı öğle arası saati kaç? Aile Hekimliği öğle arasında kaçta kapanıp, açılıyor? ASM ÇALIŞMA SAATLERİ

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık ocakları diğer adıyla aile sağlığı merkezleri sağlık problemleri, ilaç yazdırma ve aşı olma gibi benzer işlemler için vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Bu nedenle sağlık ocakları kaçta açılıyor, öğlen arası açık mı? Sağlık ocakları çalışma saatleri nasıl? En çok merak edilen konuşarın başında geliyor.

Vatandaşların ikamet ettikleri konuma göre kayıtlı oldukları sağlık ocakları ya da diğer adıyla aile hekimliği sık ziyaret edilen yerler arasında. Kolay ulaşımı nedeniyle ilaç yazdırma, hafif şikayetler ve aşı olmak gibi işlemler için gidilen sağlık ocaklarının çalışma saatleri nasıl, öğle arası açık mı? Sağlık ocakları kaçta açılıyor?

SAĞLIK OCAĞI KAÇTA AÇILIYOR?

Yurt genelinde sağlık ocakları 08.00 - 17.00 arası hizmet vermektedir. Öğle tatili arası ise 12.00 ile 13.00 arasındadır. Öğle tatili esnasında sağlık ocaklarında hizmet verilmez. Hafta içi: 08.00-17.00Öğle Arası: 12.00 - 13.00

SAĞLIK OCAKLARI ÖĞLE ARASI AÇIK MI?

08.00-17.00 saatleri arası hizmet veren sağlık ocakları 12.00-13.00 arası öğle arası veriyorlar. Bu nedenle öğle tatili esnasında sağlık ocaklarında hizmet verilmiyor. 

SAĞLIK OCAĞI HAFTA SONU AÇIK MI?

Sağlık ocakları ya da diğer adıyla Aile hekimliği hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. 

SAĞLIK OCAĞI NEDİR?

Sağlık ocakları, koruyucu hekimlik hizmeti, hastaların muayenesi ve tedavi takibi, sağlık ocağına kayıtlı vatandaşların sağlık sicillerini tutmakla görevlidir. Sağlık ocaklarında hizmet veren aile hekimleri bireylerin sağlık sorunlarına bütüncül yaklaşır. Sağlık ocakları, sağlık hizmetini toplumun her ferdi için ulaşılabilir kılar.

AİLE HEKİMİNDEN NASIL RANDEVU ALINIR?

Vatandaşlar yaşadıkları sağlık problemleri, ilaç yazdırma, kronik hastalıkların takibi için aile hekimlerinden MHRS PORTAL üzerinden randevu alabilir. İnternet üzerinden randevu alamayanlar ise ALO 182’yi arayarak aile hekimlerinden randevu oluşturabilir.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...