Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay nedir? Tuzla Piyade Okulu'nda ne oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay nedir? Tuzla Piyade Okulu'nda ne oldu?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda çıkan tartışmanın ardından olay merak edilmişti. Gündeme gelen Tuzla Piyade Okulu olayıyla ilgili detaylar merak edildi. Peki, Tuzla Piyade Okulu'nda ne oldu? Tuzla Piyade Okulu olayı nedir? İşte merak edilenler...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olay ile ilgili açıklama geldi. Konunun gündeme gelmesiyle beraber arama motorlarında Tuzla Piyade Okulu'nda ne oldu? Tuzla Piyade Okulu olayı nedir? soruları da araştırıldı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

TUZLA PİYADE OKULU'NDA NE OLDU?

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda "Atatürk fotoğrafı takmama" sebebiyle kursiyer teğmenler arasında tartışma çıkmıştı. MSB ise konu ile ilişkin açıklamada bulundu. MSB tarafından yapılan açıklamada ''Disipline aykırı hiçbir olaya müsamaha yoktur. Olaya sebebiyet verenler uzaklaştırıldı. Sıralı amirlerin görev yeri değiştirildi.'' ifadelerine yer verilirken açıklamanın devamı ise şöyle oldu:

"Söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeye sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir. Ayrıca, kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır".

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. İddiaların ardından MSB konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay nedir? Tuzla Piyade Okulu'nda ne oldu?

"Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır" dedi. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın konu ile ilişkin açıklamanın devamı ise şöyle:

"Bahse konu olayda, milli anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda ilgili mevzuat çerçevesinde günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmamak, Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlar, diğer personeli hedef göstermek suretiyle kişileri suç işlemeye teşvik etmek, ağır hakaret ve tehdit gibi hususlar tespit edilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında, inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla olaylara sebebiyet veren personel, TSK Disiplin Kanununun 29. Maddesi gereği geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Ayrıca, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir.

Olaya ilişkin idari soruşturma tamamlanmış, adli ve disiplin süreci devam etmektedir. Adli soruşturma kapsamında, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 157. Maddesinde belirtildiği üzere, soruşturma evresi, kural olarak kamuya karşı gizli bir şekilde yürütülür. Dolayısıyla, adli süreç sonuçlanana kadar bilgi verilmesi uygun değildir. Ayrıca, kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır."

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...